Управляващите готвят арест на Любчо Георгиевски

7232
Управляващите готвят арест на Любчо Георгиевски

Управляващите подготвят арест на бившия премиер на Македония и лидер на ВМРО-Народна партия Любчо Георгиевски, предаде македонското електронно издание Буревесник, като се позовава на собствени източници.

Според изданието коалицията между партията на Георгиевски и Социалдемократическия съюз на Македония (СДСМ) на Бранко Цървенковски е разгневила премиера Никола Груевски, който е дал заповед за формиране на оперативна група, която да подготви ареста на Георгиевски.

Джафери: Нормално е да се говори за разделение на Македония

Почетният председател на опозиционната Демократическа партия на албанците (ДПА) Арбен Джафери заяви, че е нормално да се говори за разд...

Противник на идеята бил директорът на Управлението за сигурност и контраразузнаване Сашо Миялков, който е и братовчед на премиера Груевски. Той смятал, че това може да има отрицателни последствия. Груевски обаче не се е отказал от идеята.

Вътрешният министър Гордана Янкуловска е подготвила 30-членна група от инспектори, които работили независимо от Миялков. Георгиевски бил запознат с това и се подготвял да бъде арестуван. Заявявал, че ще бъде психически и физически подготвен за престой в ареста „Шутка” в Скопие.

Евентуалният арест на Любчо Георгиевски няма да развали коалицията между Социалдемократическия съюз на Македония (СДСМ) и ВМРО-Народна партия. Това е заявил лидерът на партията Бранко Цървенковски, предаде македонското електронно издание Кирилица.

„Ако продължат с политически мотивираните арести и съдебни дела, това е допълнителен мотив за всички, които настояват за демокрация и правова държава да се обединят”, заявил Цървенковски.

"Предателят" Георгиевски бил за затвора Идризово

"Бившият македонски премиер Любчо Георгиевски трябва да отговаря за национално предателство и за противозаконно забогатяване, като за...

Редактор: Яна Баярова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com