Англия приключва пътя си като смъртно болен човек

10240
Англия приключва пътя си като смъртно болен човек

Явно Англия не може да се справи с жегата. Не говорим нито че температурите в амазонската джунгла, нито че влажността на въздуха на световното са виновни. Англичаните не се справиха с жегата на международния футбол. Напрежението, отговорността, изискванията. Да държиш топката, да се възползваш от шансовете, да не пускаш Луис Суарес въобще да мърда по терена. С тази жега трябваше да се справи Англия.

Иначе температурата в Сао Пауло беше добра - 12 градуса. Перфектна европейска вечер. Но англичаните се потяха в скъпите си фланелки. Уругвай показа кой е по-добрият, а Суарес вкара втория гол с лекота. И то 5 минути преди края. Отбор, който не може да затвори мача за толкова малко време, не трябва да е на световно. И Англия няма да е на мондиала още дълго. Има някакъв математички шанс, но той минава през две победи на Италия и голям успех на Англия срещу Коста Рика в последния мач. Звучи някак възможно, но никога отбор не се е класирал напред след загуби в първите два мача. Ясно е, че е почти невъзможно.

Джо Харт: Ударих дъното на кариерата си

Вратарят на Англия Джо Харт е на мнение, че достигнал до дъното на своята професионална кариера след лошото представяне на отбора на св...

"Да продължиш напред в тихо отчаяние, е английският начин", пееха "Пинк Флойд". Колко вярно звучи сега, след като Англия тихо приключва пътя си като смъртно болен човек. Може би така е най-добре, би казало семейството. Болката поне спира.

А това беше агония. Англия тъкмо откри силата си в атака, но разбра, че е слаба отзад. Защото най-добрите защитници бяха оставени вкъщи. Вместо да е на почивка сега, Джон Тери можеше да играе и да укроти Суарес. Ходжсън можеше да го върне в отбора, но реши да заложи на играчите, които класираха Англия на световното. Само че едно е да играеш квалификации в Европа, друго е насреща ти да е Суарес.

Жалко е, че Руни вкара първия си гол на световно, но по-скоро ще иска да го забрави - както него, така и целия мач. Уейн си помисли, че е спасил страната си и наистина го бе направил с този гол, но преди това можеше да вкара още два. Вместо да го направи, опропасти положенията. Но това не е от чак такова значение.

Ние гледаме Руни, гледаме младите таланти напред, но забравяме, че защитата печели мачовете. А Англия няма защита. Даже може да падне от Коста Рика.

Рууни към съотборниците си: Винаги помнете огромната болка от отпадането в Бразилия

Уейн Рууни отправи апел към съотборниците си никога да не забравят болката от отпадането от световното първенство по футбол в Бразилия,...

Англия няма и халфове, въобще Англия не игра нищо. Както беше и срещу Италия. Изпуснати шансове, изпуснати шпагати, объркана защита и вратар. Англия не игра с увереност. Това беше като боксов мач, в който просто не можеш да си позволиш да си вдигнеш брадичката, защото веднага ще получиш удар. Англия беше отбор, който искаше да атакува, но беше прекалено нервен от това, което можеш да се случи. Англичаните бяха немарливи, уплашени. За жалост, това беше старата Англия.

Мартин Самюел, "Дейли Мейл"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com