Паул Брайтнер: Чили и Уругвай са скритите лимонки в Бразилия

16118
Паул Брайтнер: Чили и Уругвай са скритите лимонки в Бразилия

Той знае как се печелят титли: световен и европейски шампион и носител на Купата на европейските шампиони (днес Шампионска лига, б.р.). Паул Брайтнер, който е играл за грандовете Байерн и Реал (Мадрид), имаше доста успешна кариера. От 2007 г. 62-годишният бивш защитник е съветник в клуба от Мюнхен. В интервю за "Ди Велт" той говори за напрежението около световните финали, за контузените в немския национален отбор и разкрива своя таен фаворит.

Какво очаквате от отбора на Йоахим Льов на световното в Бразилия, хер Брайтнер?

Бекенбауер: Само Германия може да спре Бразилия

Немската легенда Франц Бекенбауер изрази мнение, че само Бундестимът може да бъде конкурент на Бразилия на предстоящото Световно първен...

- Иска ми се отборът да стигне до финала. И съм убеден, че ще стане. Предпоставка за това обаче ще е още от първата минута в Бразилия тимът да достигне нормалната си форма. Тогава ние сме достатъчно силни да стигнем до финала.

В момента обаче има някои играчи, които са контузени. Трудно е да се повярва, че отборът ще влезе във форма навреме.

- Това ми напомня за последните няколко седмици на Байерн. Тогава отпаднахме на полуфиналите на ШЛ срещу Реал Мадрид и двата пъти не играхме така, както го правехме месеци наред преди това. И изведнъж всички започнаха да се държат така, сякаш тези прекрасни месеци не ги е имало. Но след това спечелихме финала за Купата на Германия, независимо че имаше толкова негативизъм по отношение на нашия отбор. Точно както се държат сега с националния отбор. Има едва три седмици до световното и някои играчи все още не са във форма, разбира се. Но нека си мислим, че ще бъдат здрави до началото. Имаме изключителен медицински щаб. Аз лично въобще не се притеснявам.

Въпреки това напрежението върху отбора е огромно.

- Престанете с това напрежение! Няма никакво напрежение.

Хайнкес: Льов трябваше да чака Гомес до последно

Бившият наставник на Байерн (Мюнхен) Юп Хайнкес разкритикува селекционера на Германия Йоахим Льов за това, че е прибързал с обявяването...

Но мнозина в Германия искат отборът да донесе вече титла, изхождайки от качеството на играчите и несполуката в миналите турнири.

- Но какво общо има това с напрежението? Когато се кача в такси, очаквам шофьорът да ме транспортира от точка А до точка Б, и то здрав. Значи той е под напрежение да свърши добре работата си. Напрежението при футболистите, независимо къде играят, е да направят възможно най-доброто, за да спечелят. И ако това напрежение е неудобно за тях, тогава трябва да си потърсят друг спорт или професия.

Футболните качества на сегашното поколение са безспорни. Трябва да приемете укора, че не играят достатъчно страстно, не хапят достатъчно.

- Мисля, че отборът с нормалната си форма може да стигне доста далеч в Бразилия. За мен има една нация, която смятам за по-силна, и това е Испания. Но както казахме, формата ще е от решаващо значение. И в момента ми е все тая дали трима, четирима играчи може би все още не са в оптималната си форма. Не ми харесва цялата тази дискусия.

Значи за вас не е проблем, че основни играчи като Филип Лам, Мануел Нойер и Бастиан Швайнщайгер не могат да тренират на пълни обороти?

Марко Ройс: Германия няма право да се отпуска

Полузащитникът на германския национален отбор по футбол Марко Ройс заяви, че отборът е попаднал в трудна група на Мондиал 2014. Според ...

- Смятате ли, че Нойер ще спира по-малко топките, ако е тренирал една седмица вместо две? Това е нелепо. И Лам в момента може би ще каже, че двете седмици, в които само е тичал или е карал колело, са му се отразили добре. И за Швайнщайгер важи същото. Играчи от този калибър не забравят толкова бързо. По този въпрос съм напълно спокоен.

Защото смятате Германия за достатъчно силна?

- Да. Мисля, че имаме наистина добра смесица в отбора. С много млади играчи, които разполагат с големи игрови качества и някои от които вече имат много опит. Отдавна треньор на бундестима не е разполагал с толкова неограничени ресурси.

Що се отнася до фаворитите на световното, вие споменахте само Германия и Испания. А какво ще кажете за Бразилия и Аржентина?

- Не очаквам твърде много и от двата отбора. Бразилия, разбира се, не трябва да се подценява. Домакинът на едно световно никога не трябва да се подценява. Би било твърде самонадеяно. Бразилия разполага с много добри играчи в индивидуален план, но отборът не изглежда все още стабилен и завършен. Очаквам много от Чили и Уругвай. Това са два силни национални отбора и за мен те са скритите лимонки на това световно.

Добри новини за Германия - Нойер отново тренира

Стражът на Байерн Мюнхен Мануел Нойер отново тренира с националния отбор на Германия. Нойер контузи дясното си рамо на финала за Купат...

Преди турнира се говори много за климатичните условия. Тази тема занимава много европейците.

- Трябва ли сериозно да се притесняваме за температури от 25 до 28 градуса? Това просто ме разсмива. Когато някой немски отбор играе например в Лига Европа в средата на май срещу Валенсия, може да се случи, като гостува в Испания, да е 38 градуса на сянка. Това, което искам да кажа, е, че всички играчи, които ще се състезават в Бразилия, познават тези климатични промени. Може би има някои области, където е по-задушно и тежко. Но престанете, моля ви, да изтъквате климатичните условия като голям противник на играчите. Освен това немският национален отбор има късмета да играе първия кръг в климатична зона, която е доста приятна. Когато играем там, ще е тъкмо пролет. Тогава ще имаме средни температури между 25 и 28 градуса. Това са температури, които познаваме и от Бундеслигата. Така че къде е проблемът?

Ларс Гартеншлегер, "Ди Велт"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интервю