Aiden - мобилното приложение, което лекува депресия

7569
Aiden - мобилното приложение, което лекува депресия
Снимка: Getty Images / Guliver

Aiden е мобилно приложение за улесняване на комуникацията между пациенти, страдащи от депресия и терапевтите им. То е спечелило наградата на тазгодишния конкурс StartupBus Europe, съобщава Фокус.

Конкурсът се провежда от 2010 година по целия свят. Регламентът предвижда измисляне, проектиране и стартиране на ново бизнес начинание в пътуващ автобус за 72 часа. Създателката на Aiden Кристина Вилмс от Германия вече е на Фестивала за новооткриватели във Виена, за да създаде първият прототип на приложението и да го представи пред останалите разработчици.

Решете спора на технологиите. Спечелете лаптоп!

Иновативен, нов модел, комбиниращ удобството на сензорния IPS Full HD дисплей с технологията TRILUMINOS и свободата на движението &ndas...

Кристина се е вдъхновила за създаването на програмата от собствената си борба с депресията. „Един от най-важните елементи от терапията на депресията, е записването на поведенческия модел на пациента”, казва Вилмс. В момента пациентите трябва да попълват специални хартиени формуляри, които носят със себе си по цял ден и те са както недискретни, така и непрактични, обяснява Кристина.

Една от основните черти на Aiden ще помогне на пациентите да записват детайли за настроението и чувствата си в мобилното приложение в реално време, така че терапевтите да могат да получават точни данни. Кристина Вилмс се надява да лицензира програмата за терапевти, така че те да могат да я предоставят на пациентите си, страдащи от депресия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com