X
 
 

Цацата не е кит - затова "ако" не смърди, а си стои на "ще"

13496 4
photo of Цацата не е кит - затова "ако" не смърди, а си стои на "ще"
Снимка: БГНЕС
Сякаш леко в сянка остана интервюто на Слави Трифонов с главния прокурор Сотир Цацаров. То беше проведено 24 часа след разговора на шоумена с Бойко Борисов и първоначалните реакции на по-известни лица във Facebook пак бяха в стил Game of Whores, но всъщност разговорът беше доста ползотворен и показа много – за тези, които поне малко могат да мислят. А тези, които изобщо не могат, и да им навреш истината през устата пак няма да я осъзнаят.

Какво лъсна в целия разговор – че цацата никога няма да стане кит, поне не от гледна точка на обществото. МВР, службите и съдът са виновни, не той. Главният прокурор се оценявал по осъдените, ама не било вярно, че няма осъдени – ето, Христо Ангеличин бил осъден. Христо кой? Най-голямата корупция, която Цацаров и подчинените му са хванали, е като за един апартамент. Това ли е най-големият проблем на България?! Кой ли му сра в гащите на Цацаров – те са големи, много е срано.

Бойко разби Слави

Чаканото с много голям интерес гостуване на премиера Бойко Борисов при Слави Трифонов определено не задоволи очакванията. Това е субект...

И като казахме апартамент, поне малко се поразсмърдя за Владислав Горанов. Апартаментът му в "Изгрев" му го бил подарил кръстникът на децата му – по негови думи де. И той нямало да го декларира, ако има притеснения - така си каза честно и почтено. От тези думи по-голямо доказателство, че финансовият ни министър е готов да лъже и маже, за да не спази закона, здраве му кажи. Щом се защитаваш как си щял да излъжеш, ако имало нещо притеснително, а не как няма да приемеш, ако има нещо притеснително, значи ... ами ОСТАВКА! О-СТА-ВКА! Ама това от морална гледна точка – пък в България моралът е дефицитна стока много, много отдавна. Но поне още можем понякога да посочваме – и приказката как Горанов живее като заврян зет е умилителна. Дай Боже на всеки по един такъв кръстник! Да не се казва Делян?

Понеже стана дума и за оставка, още една ползва изтече от интервюто на Трифонов с Цацаров. Вече депутатът Валери Симеонов също се поразпени – един чалгар раздавал присъди. Няма как да не пръска слюнка, Трифонов попита за българския еквивалент на китайската стена. Ама да, то можело да е по-скъпо тук и там, защото проектантите не предвидили терена – сигурно защото това е като яслата да си играе с конструктор. Може и Симеонов да става за чеп за зеле, кой знае. Знаем обаче, че и тук присъда няма да има - виж, ако беше купил някой и друг телефон на черно ...

Шумът от интервюта като това с Цацаров обаче трябва да не е еднодневка. И трябва например да се обясни, че прокуратурата не може да търси колективна отговорност на цял Министерски съвет за концесионната такса от "Юлен" за Банско – просто няма такава правна хипотеза. Отговорността е индивидуална, на конкретни хора, които трябва да бъдат разследвани и изправени на съд. Затова когато Цацаров разправя как след 2-3 месеца ще го подхване този Министерски съвет, не се връзва дори баба ми. Както и когато обяснява как "ще" провери Горанов, "ще" обяви кой от "Джи Пи Груп" е всъщност обвинен. Да, ще – но няма да има резултат, няма да има присъди! И няма да има, защото прокуратурата не си върши работата така, че и съдът да я свърши. Просто е – съдовете са скачени. И не Цацаров е този без дупки в цялата система.

Автор: Ивайло Ачев

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен май 4 Анонимен май преди 8 месеца Профил на трол?
  май пак аки му е срал у потникя?
 • Анонимен 3 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  Ами да, от това интервю се видя колко зависима е прокуратурата от властта! А това беше важен и незададен въпрос към Борисов! Затова Великият вожд трябваше да е последен, а не пръв в тези срещи!
 • бай уй 2 бай уй преди 8 месеца Профил на трол?
  Добър вечер, уважаеми зрители. Спите ли? Ивайло Вълчев Поздравявам майките на наште ръководители. Довчерашни мухльовци, днеска – дупета. Играят си на страшни, безкомпромисни ченгета. И правят операции с позорни имена Октоподи, скариди, друга морска храна. А пред кабинетите ги чакат журналистките - Такива журналистки само да искате. Още не са я качили във джипа, А тя вече посяга и с виж още ›› валя му ципа. Такъв е животът! Поздравявам всички вестници И главните редактори, и техните заместници. Всеки пише за всичко, а от нищо не разбира Толкова е гнусно, че не ми се коментира. Не ми говорете за закон и конституция. В тая държава всичко е проституция. Пак ли ще живeеш във лъжа? Нема такава държава! Пак ли ще търпиш и докога? Нема такава държава! Няма смисъл от това И последната илюзия умря В тая страна На власт е глупостта. Добър вечер, уважаеми зрители. Спите ли? Колко данък ще вземат на народните будители? Двама-трима студенти уморено протестират Няма шанс тук за тях – най-добре да емигрират. Силиконов живот, силиконови цици Силиконови мечти и фалшиви политици, Всичките живеят в неква тъпа реклама, В която свободата е сравнена със салама. Новините започват със дебат за бюджета. Кви дебати, ебати! Депутати - ментета. На трибуната качва се някакъв педераст. Педераст, педераст, но облечен във власт. В устата му - глупости, в очите му - злоба Той тая власт ще я стиска до гроба. А щом свърши поредният смешен дебат, Ще отиде да чука в Студентския град. Пак ли ще живeеш във лъжа? Нема такава държава! Пак ли ще търпиш и докога? Нема такава държава! Няма смисъл от това И последната илюзия умря В тая страна На власт е глупостта. Добър вечер, уважаеми зрители. Спите ли? Или чакате да дойдат поредните спасители? Колко пъти се повтаря старата история – Изхвърляме единия, прегръщаме втория. Някой знае ли как един милиционер, Внезапно събужда се милионер? И нали уж са нови, а пак са си същите. Правят се на шефове, гледат мрачно, мръщят се. Изведнъж става ясно, че са пълни с имоти Изведнъж става ясно, че са пълни идиоти. И какво да ги правим сега тия кавали Щом така или иначе сме ги избрали? Не ви ли омръзна да ви лъжат на дребно? Не ви ли омръзна да живеете бедно? Докога ще си траем – вече става банално Толкова ли е трудно да живеем нормално? Пак ли ще живeеш във лъжа? Нема такава държава! Пак ли ще търпиш и докога? Нема такава държава! Няма смисъл от това И последната илюзия умря В тая страна На власт е глупостта.
 • Анонимен 1 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  Цацата не е Хамсия а е Домуз Балък (делфин) !
Последно в Актуално