Цацата не е кит - затова "ако" не смърди, а си стои на "ще"

14676
Цацата не е кит - затова "ако" не смърди, а си стои на "ще"
Снимка: БГНЕС

Сякаш леко в сянка остана интервюто на Слави Трифонов с главния прокурор Сотир Цацаров. То беше проведено 24 часа след разговора на шоумена с Бойко Борисов и първоначалните реакции на по-известни лица във Facebook пак бяха в стил Game of Whores, но всъщност разговорът беше доста ползотворен и показа много – за тези, които поне малко могат да мислят. А тези, които изобщо не могат, и да им навреш истината през устата пак няма да я осъзнаят.

Какво лъсна в целия разговор – че цацата никога няма да стане кит, поне не от гледна точка на обществото. МВР, службите и съдът са виновни, не той. Главният прокурор се оценявал по осъдените, ама не било вярно, че няма осъдени – ето, Христо Ангеличин бил осъден. Христо кой? Най-голямата корупция, която Цацаров и подчинените му са хванали, е като за един апартамент. Това ли е най-големият проблем на България?! Кой ли му сра в гащите на Цацаров – те са големи, много е срано.

Бойко разби Слави

Чаканото с много голям интерес гостуване на премиера Бойко Борисов при Слави Трифонов определено не задоволи очакванията. Това е субект...

И като казахме апартамент, поне малко се поразсмърдя за Владислав Горанов. Апартаментът му в "Изгрев" му го бил подарил кръстникът на децата му – по негови думи де. И той нямало да го декларира, ако има притеснения - така си каза честно и почтено. От тези думи по-голямо доказателство, че финансовият ни министър е готов да лъже и маже, за да не спази закона, здраве му кажи. Щом се защитаваш как си щял да излъжеш, ако имало нещо притеснително, а не как няма да приемеш, ако има нещо притеснително, значи ... ами ОСТАВКА! О-СТА-ВКА! Ама това от морална гледна точка – пък в България моралът е дефицитна стока много, много отдавна. Но поне още можем понякога да посочваме – и приказката как Горанов живее като заврян зет е умилителна. Дай Боже на всеки по един такъв кръстник! Да не се казва Делян?

Понеже стана дума и за оставка, още една ползва изтече от интервюто на Трифонов с Цацаров. Вече депутатът Валери Симеонов също се поразпени – един чалгар раздавал присъди. Няма как да не пръска слюнка, Трифонов попита за българския еквивалент на китайската стена. Ама да, то можело да е по-скъпо тук и там, защото проектантите не предвидили терена – сигурно защото това е като яслата да си играе с конструктор. Може и Симеонов да става за чеп за зеле, кой знае. Знаем обаче, че и тук присъда няма да има - виж, ако беше купил някой и друг телефон на черно ...

Шумът от интервюта като това с Цацаров обаче трябва да не е еднодневка. И трябва например да се обясни, че прокуратурата не може да търси колективна отговорност на цял Министерски съвет за концесионната такса от "Юлен" за Банско – просто няма такава правна хипотеза. Отговорността е индивидуална, на конкретни хора, които трябва да бъдат разследвани и изправени на съд. Затова когато Цацаров разправя как след 2-3 месеца ще го подхване този Министерски съвет, не се връзва дори баба ми. Както и когато обяснява как "ще" провери Горанов, "ще" обяви кой от "Джи Пи Груп" е всъщност обвинен. Да, ще – но няма да има резултат, няма да има присъди! И няма да има, защото прокуратурата не си върши работата така, че и съдът да я свърши. Просто е – съдовете са скачени. И не Цацаров е този без дупки в цялата система.

Автор: Ивайло Ачев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Само с единия евроатлантизъм не става, трябва си и кеш

А защо Малкович не постави "Под игото"? Ще се съизмери с "Хъшове"

Случаят Даная или защо моралът е най-важен за едно общество

Завръщането на легендарния лечител и мъченик Мангъров

След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com