Чекмеджетата не побират "Продължаваме промяната"

12137
Чекмеджетата не побират "Продължаваме промяната"
Снимка: Facebook/Николай Хаджигенов

Гледаме тия дни пак блокаж - няма резултат от приоритетите, обявени от акад. Николай Денков, търсещ подкрепа за правителство. И както изглежда, няма да я получи. Защо?

Защо Борисов не прие четирите точки от декларацията, около която ПП предложиха обединение? Според него самия - защото го копирали. Преписали едва ли не премъдрите предложения на ГЕРБ. Инатът им довел ситуацията дотук. И какво ли още не.

Истината е друга. Просто четирите предложения на "Промяната" не се побират в две чекмеджета, а само с толкова разполага експремиерската спалня.

Трябва да се шегуваме, дами и господа, защото иначе трябва да се обесим.

Борисов надмина собствените си нива на наглост, като заговори онзи ден за енергетика. Той поръча на депутатите си да работят за седми и осми реактор на АЕЦ "Козлодуй", като новите реактори изрично да бъдат "AP 1000". Наред с това се изказа експертно и за въглищните централи: "Задължете служебното правителство да не допусне тази катастрофа", каза той пред актива на ГЕРБ. Каза още, че "Продължаване промяната" са обезглавили българската енергетика. И че надули цените на горивата с цел самите те да забогатеят.

Лесно е да се дешифрира казаното от експремиера - слушаш какво говори и си го превеждаш наопаки. Защото истината всъщност е обратното на казаното от него. И то далеч не само по отношение на енергетиката, цените на горивата, "Продължаваме промяната" и мандатните пазарлъци. Почти всяка негова теза съдържа в себе си подтекст, който пък е наобратно. Някой ден това ще се изучава от хората с излишък от време. С днешна дата можем само да кажем, че играта на Бойко Борисов върви към своя край.

Сигурен симптом за това са постоянните хвалби, които отправя към президента Радев и към последното негово служебно правителство. За да се впуска в такива метани пред доскорошния си противник, Борисов или се чувства застрашен, или се е договорил с Радев. Но и в двата случая основанието е едно и също - краят иде.

От доста време се говори, че за Борисов ще е най-добре да стане почетен председател на ГЕРБ и да отстъпи лидерството на по-компромисна и по-приемлива за другите партии фитура. Така направи царят, така направи и Доган. Те, разбира се, са несравними в това отношение. Защото, ако беше го направил, днес никой нямаше да се занимава вече с до болка омръзналите теми за магистралите, за кюлчетата и чекмеджетата. Новото лице на ГЕРБ можеше да даде нов живот на тази формация.

Но не - Борисов се има за единствен и незаменим. Всички го копират, всички му крадат идеите, преписват гениалните му планове. С подобни тези той ще загуби и малцината интелигентни хора край него. Но те не му и трябват.

Знаем защо - ние сме прости и той е прост, затова се разбираме.

Този филм обаче вече свършва. Омръзна ни да ни смятат за прости. На когото му харесва да е такъв, да си продължава да гласува за него. Докато имат тази възможност, защото както вървят нещата, скоро може и да не могат.

Автор: Стефан Стефанов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Само с единия евроатлантизъм не става, трябва си и кеш

А защо Малкович не постави "Под игото"? Ще се съизмери с "Хъшове"

Случаят Даная или защо моралът е най-важен за едно общество

Завръщането на легендарния лечител и мъченик Мангъров

След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com