Цялата ни справедливост е с развити болтове

5729
Цялата ни справедливост е с развити болтове
Снимка: БГНЕС

"Всеки би могъл да развие болтове". С тези думи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова коментира вчера (20.06.2017 г.) на брифинг инцидента с автомобила на Националната служба за охрана (НСО), който обслужва председателя на Върховния касацационен съд (ВКС) Лозан Панов. Припомняме, че ден по-рано Военно-окръжна прокуратура София отказа да образува наказателно производство по твърденията за инцидент с колата на НСО, обслужваща съдия номер едно.

От прокуратурата казаха, че на базата на експертните справки на инженерите няма доказателства за намеса на конкретно лице по отношение на повредата в гумата на автомобила.

От прокуратурата не вярват, че може други коли на НСО да се окажат с развити болтове

"Нямаме основания да считаме, че другите автомобили на НСО също имат такива проблеми, но нямаме правомощия да правим препоръки за прове...

Коментар на редактора

Има няколко важни въпроса около цялата тази тема, чиито истински отговори май е по-добре да не научаваме. Как така автомобил на НСО тръгва на път, в него се вози съдия номер едно на държавата, а изведнъж колата започва да издава странни звуци заради технически проблем? Кога се проверяват колите на НСО, не трябва ли това да става преди всяко изкарване от гараж, как се охраняват те, кой има достъп до автопарка, присъствали ли са представители на НСО по време на експертните справки след инцидента конкретно по колата, обслужваща Лозан Панов? Как от неравности по пътя или резки завои просто така на автомобил от толкова висок клас ще изпопадат част от болтовете на джантата? Защо е допуснато кола на НСО, осъществяваща специализиран транспорт по смисъла на Закона за националната служба за охрана (ЗНСО), да излиза на пътя, щом очевидно нещо по нея не е било наред?

От прокуратурата твърдят, че буквално минута по минута са проследени и поведението на автомобила, и поведението на шофьора на колата чрез иззетите записи от камери, а обясненията на Панов и шофьора пак според държавното обвинение били в противоречие със заключенията на експертите.

Но ако това можем да заметем под килима, как да си обясним мърлявото чувство на безхаберие, което оставя този случай - че всеки на практика може да развие едни болтове и с това дори да предизвика най-лошото. И друго, попитал ли е някой вещите лица дали според тях има външна намеса в разхлабването на болтовете, или те са се саморазвили ей така - заради дупките по пътищата? А ако е възможно някой да го е сторил, не е ли това крещящ пробив в сигурността на службата за охрана?

Прокурор Арнаудова за инцидента с колата на Панов: Всеки би могъл да развие болтове

​"Всеки би могъл да развие болтове". С тези думи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова коментира инцидента с автомобила на Н...

Появява се и още едно отвратително усещане - сякаш Лозан Панов и шофьорът му са виновни, че въобще са съобщили за случая - да си бяха премълчали, нали?

Уважаеми читатели, гледайте падналите болтове от един автомобил, возещ висш магистрат, и си мислете за справедливостта у нас - тя отдавна е с разнебитени системи и пътува със 140 км/ч. към самокатастрофирането си. Минава през ЦУМ, завива по коридорите на властта, и хваща пътя за Берковица, а по него неравности, дупки и чакъл. Ясно е какво ще се случи, нали?

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com