Достъпът на Валeри Симeoнов до телевизионно студио е космическа загадка

18739
Достъпът на Валeри Симeoнов до телевизионно студио е космическа загадка
Снимка: БГНЕС

Защо има Вселена при положение, че материята и антиматерията са в пълна симетрия и би трябвало да се унищожили, вместо да породят живот - това е един от най-трудните въпроси пред съвременната физика. Но неговото решение все пак изглежда възможно на фона на другия най-труден физически въпрос - защо Валери Симеонов получава достъп до телевизионни студиа и защо казаното от него все още подлежи на медийно разпръскване?

Според Симеонов, протестите са организирани от "лузъри", "ултраси" и студенти, прибрали се от Европа да си направят по едно селфи на площада, които нямат представа от това какво става в държавата. Нямат протестиращите "искания на хартия", каквото и да значи това - колко пък трябва да е голяма и дълга тая хартия, че да събере думата "оставка" - може би поименно трябва да включи имената на хората от Министерски съвет, техните заместници и канцелария, за да изглежда представително за подреден човек като Симеонов. 

Той се оказа изключително аналитичен човек - профилът на протестиращите беше сегментиран нишово, внимателният му поглед прелетя през площада и видя всички на рентген. А най-фрапантното му изказване е за студентите, които живеят в чужбина - Симеонов всъщност отдавна ги е отписал като фактор, представата е по-скоро за неадекватни за кратко дошли си емигранти, които - малко в стил изказването на Борисов за дядото на бития студент - трябва да си живеят в Европата и да и да не се месят особено в това какво става във вътрешната ни политика. 

Няма обаче нищо по-свързано от двете явления: тъкмо емиграцията винаги е била най-здраво свързана с вътрешната ни политика, защото тя е прякото следствие и разочарование от нея, действеният израз на това разочарование. И когато завърнали се, макар и само за през лятото от Европа, протестират, това означава много. Означава, че при прибирането им са видели ярък политически контраст, който се очертава и врязва най-силно именно в съзнанието на човек, прекарващ времето си извън страната.

Симеонов впрочем е от мандатоносителите на този контраст. Години наред вече се оказва, че ако има някакви протести, те неминуемо са обявени за фарс. Майките на деца с увреждания са "кресливи жени" и с "уж болни деца", в момента на площадите е пълно или с лузъри, или с нарциси, или с ултраси - много е интересно какви са онези хора, които са "в ред" и които ако Симеонов види на площада ще каже - ето това се казва протест. Трябва да предположа - онези, които ще се съберат по площадите след време, когато партията му отдавна е минала в извънпарламентарните лузърски територии и Симеонов отчаяно се опитва да прикачи отпадналия си глас към някой протест, за да получи малко внимание.  

За финал - каненето му в студиа е страшно противопоказно - в нормална държава още след скандала на майките на деца с увреждания щеше да бъде изпратен в медийно затъмнение за предълъг и заслужен период. 

 

Автор: Райко Байчев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Ситуацията е "подръж малко тая контрабанда, избори идат"

За всички има място под Феномена. В скута му - тоже

Завръщането на Борисов и Пеевски, в сглобка N2

Режим "ротация": Държавата-пумпал, завинаги въртяна без промяна

"Перфектният полицай" и неговите неприятели: войната между ГЕРБ-ДПС и ПП-ДБ ескалира

Разглобка: "Турски поток" пресъхва за пред хората

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com