Искам Путин да идва и да освободи България

77752
Искам Путин да идва и да освободи България
Снимка: Getty images

Вече почти две седмици войната в Украйна здраво се намести в ежедневието ни. Но тя разкри нещо много жестоко за нас, българите – точно както и коронавируса, тя показа, че в главите на доста хора у нас бръмбарите отдавна хвърчат и се множат. И се множат, и се множат ...

Уникално е как хора с претенции (да не говорим за без претенции) говорят за войната в Украйна. Сякаш не е война! Сякаш може да бъде оправдан с каквото и да е този ужас. Сякаш да бомбардираш мирни хора и да стреляш по тях е нещо в реда на нещата – защото президентът им е "нацист"! Той е от еврейски произход – първият евреин нацист в историята явно! Да си затварят очите за убийствата на деца, докато уж ги пускаш да се евакуират – с минохвъргачка? Да не се разплачеш от снимките и историята на 11-годишното момче, което родителите му изпратиха само да бяга през границата, с написан телефонен номер на ръчичката - и това ли е оправдано?

Ама то Донбас, там знаете ли какво е. А вие всъщност знаете ли? Знаете ли как се развиха нещата от 2004 година насам? Знаете ли как Виктор Юшченко, най-силният кандидат за президент, който не беше путинофил, беше отровен, та путинофилът Виктор Янукович да остане на власт? Знаете ли как щом на украинците им писна от корупцията – както на нас през 2013, 2014, 2020 година, защитниците на услугващия на Русия режим изведнъж се загрижиха за Донбас? Знаете ли кои са хората, които са лидери в Донецк и Луганск – ченгета, служили дълги години в украинските служби по времето на Янукович? ИСТОРИЯТА: УКРАЙНА И РУСИЯ ПОСТОЯННО СА В КОНФЛИКТ. И като говорите за Донбас, защо щом се заговори за бомбардировките на САЩ в Сърбия, тогава не защитавате независимостта на Косово? То не е ли като Донбас? Не е, разбира се, че не е - там е американска агресия. "Геноцид" - знаете ли какво значи тази думичка? Значи Сребреница, ето това е геноцид, а не Донбас! Геноцид е всяка бомбардировка, всяка война, но дори между войните има разлики - за тези, на които им е останал мозък да помислят и сърце да почувстват.

Осъзнавате ли, че НИКОГА на никоя империя – било то Русия или САЩ, или Великобритания, или Римската империя, или която и да е, никога не ѝ е пукало за хора, а на първо място за власт и пари? Хилядолетия човешка история все пак ни доведе дотам, че се появиха държави и съюзи, които като почнеш да им изобличаваш мръсотиите, имаш вече малък шанс да получиш справедливост в съда – върховенство на правото. Малък, но шанс - възможност! Русия на Путин НЕ Е такава държава, не иска да бъде и НИКОГА няма да бъде!

Не се надявам вече някой да чува. Накъдето и да се огледам, мозъчната мъгла е все по-гъста. Само си спомням как преди години, преди избори, спорехме с една колежка за "мъдростта на българския народ". Чували сте, сигурно – колко е мъдър този народ в избора си, като му се налага да гласува. Тогава защитавах тезата, че сме "малък, но изключително прост народ". Сега, като гледам социалните мрежи, съм по-убеден отвсякога, че е вярно.

Затова си мисля - нека Путин да дойде в България. Нека да дойде да ни освободи. Нека най-самоотвержно да ни спаси. Нека най-приятелски ни поднесе бомби, ракети, мини и куршуми като подаръци. Само тогава може и да разберем. Тук-там, докато Кремъл ни освобождава пак, може и да остане достъп до Фейсбук – още едно "упадъчно" западно изобретение, което мразещите Запада ползват така охотно както и много, много други, докато обясняват кой колко е пропаднал и ги репресира. Тогава всички путинофили и всички разсъждаващи в плоскостта "ма той Зеленски що не се предаде и всичко ще свърши" ще могат да изразят радостта си от новия ред! И ще са свободни да прегърнат рублата, докато прегръщат поредната падаща от небето бомба. Между другото, досега защо не се сляха с Матушка, а като дойде ред на емиграция, потокът все е на Запад?

Няма да ви питам луди ли сте, като говорите как законно избран президент трябва да иде да се предаде на брутален нашественик и диктатор, който е заповядал на армията си да срива жилищни сгради и да стреля по цивилни, за да засилва ужаса и да постигне капитулация – явно е, че сте. А на мен ми писна да проявявам разбиране – колко ви е труден животът, как не сте виновни, как този и онзи политически мошеник ви е промил мозъка. Вие сами сте го позволили – точно както стотици милиони в Русия позволиха един мръсен диктатор да си развява коня две десетилетия и ОТНОВО да запали война! Чечня и Грузия бяха отдавна само за тези, които не помнят какво са псували във Фейса вчера. Нямам и не може да имам нищо общо с Вас – вие сте изгубили човешкото.

п.п. За тези, които все пак имат малко мозък и съвест още да различават добро и зло – бъдете здрави. И не изчезвайте – дано сте повече, отколкото виждам!

Автор: Ивайло Ачев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Само с единия евроатлантизъм не става, трябва си и кеш

А защо Малкович не постави "Под игото"? Ще се съизмери с "Хъшове"

Случаят Даная или защо моралът е най-важен за едно общество

Завръщането на легендарния лечител и мъченик Мангъров

След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com