Изтече нова информация за iPad 5

10327
Изтече нова информация за iPad 5

Новият iPad ще бъде много по-лек от сегашното поколение таблети, съобщава DigiTimes, разкривайки детайли за новото устройство. По информация на изданието iPad 5 ще притежава дисплей с опростена конструкция, която ще изисква наличието само на един светодиоден източник на светлина, вместо два. Освен това екранът на модела ще остане със същите размери – с диагонал 9.7 инча.

Използването на два източника на светлина беше иновация за Apple, въведена с пускането на iPad 3. Устройството се отличаваше с екран с по-голяма разделителна способност (дисплей Retina), поради което един светлинен източник се оказа недостатъчен за постигането на необходимата яркост.

Най-добрите сензорни лаптопи

Ако има портал, на който трябва да се вярва по отношение оценките за технологичните джаджи, появили се през годината, то това със сигур...

В новия iPad от Apple планират да използват съвсем нов тип дисплей на японската компания Sharp, създаден на базата на технологията IGZO. Той пропуска по-добре светлината, което прави ненужно използването на по-ярка подсветка. Самата компания Sharp допълва, че новата технология ще позволи съкращаването на разхода на енергия с около 90 процента. Това означава, че след като се снижи енергопотреблението, ще стане възможно размерът на батерията на апарата да бъде драстично намален. При това ще се съхрани досегашната характеристика за автономна работа на iPad в продължение на 10 часа.

Всичко това ще стане причина iPad 5 да се превърне в много по-тънък и по-лек таблет от iPad 4, представен през октомври заедно с iPad mini.

Всъщност много потребители и анализатори определят, че най-голямото достойнство на iPad mini е именно неговото ниско тегло. Мнозина дори признават, че са се отказали от покупката на „пълноразмерния“ iPad именно заради по-голямото му тегло. „Големият брат“ тежи цели 650 грама. За сравнение – „мъникът“ е с тегло от едва 300 грама.

Има и още една интересна подробност около iPad 5, разкрива MacWorld. Твърди се, че новият таблет на Apple ще заимства дизайна точно на iPad mini, при който рамката около екрана е с различна ширина в горната си част, отстрани и отдолу. При iPad 4 рамката е с еднаква ширина от всички страни на дисплея.

Роботизираната стойка за таблети KUBI държи всичко под око

На пръв поглед – нищо особено, ще си помислят някои, когато разберат, че продуктът, който представяме, е просто стойка за таблет....

Едновременно с това DigiTimes съобщава, че Apple разработва iPad mini второ поколение, което ще бъде снабдено с дисплей с резолюция тип Retina. Тази информация не е нова – и преди беше изказвано такова предположение, но то беше доста несигурно.

iPad е един от най-популярните таблети на световния пазар. Анализаторите обаче отчитат, че делът му непрекъснато се снижава. По данни на Research през третото тримесечие на 2012 г. на таблета на Apple са се падали 55 процента от общото предлагане. Прогнозите са, че с развитието на платформата Android делът на iPad на пазара ще продължи да намалява.

Редактор: Анна Маринова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com