Как ще протекат дискусиите по третия мандат

3483
Как ще протекат дискусиите по третия мандат
Снимка: Actualno.com/Михаил Митев

Новините, противно на настояването им, се повтарят - особено тук и особено сега. Връчването на третият мандат на БСП например очертава много яснo идните дни, затова да пробваме да подредим нещата максимално точно. 

1. Корнелия Нинова заявява (вече го заяви), че трябва да се прояви национална отговорност. Всички са съгласни, само че никой не иска, понеже за всички е по-добре да има нови избори (освен за Стефан Янев, но той ще си чете Кенеди и всичко ще е наред).

Прояви ли Радев отговорност или си разчиства сметките

След избора на президента Румен Радев да връчи третия мандат за съставяне на правителство на БСП, останаха само три неизвестни: кога ли...

2. През това време ще валят обвиненията за Nexo. Хората, които настояваха да не проявяваме whataboutism в други ситуации (тоест, ако стане дума за определена тема да не я сменяме с нейно отсрещно подобие) сега ще питат "а защо вие нищо не казвахте, когато примерно "Лукой" нещо си. Мнозина ще казват, че това са честно изкарани милиарди, другите - не, лошото е единствено, че по случая с Help Karma още няма никакво развитие. 

3. Слави Трифонов прави последна мобилизация за опит за влизане в парламента. Шансовете са ниски, дългосрочните - още повече, но в крайна сметка има такъвия народ може се натисне за заветните 4 и малко отгоре процента.  

4. Борисов разчита на последния си ход от типа на "Разделяй и владей" и опитва да вбие клин между "Демократична България" и "Продължаваме промяната", понеже вторите са много по-опасни за него. Оттам и точка втора ще се задейства с още по-голяма сила. 

5. В извънпарламентарният свят "Спаси София" прави всичко възможно да спаси колкото се може повече от гласове от горните две партии и да ги приеме при себе си, така стана по време на кметските избори за София. Никак не е изключено да се получи.

6. ДПС не казват нищо особено, Карадайъ смутолевя различни работи, но те нямат значение, понеже вотът им е гарантиран, хартиени бюлетини пак ще има.

ДБ: Шансът на БСП е теоретичен (ВИДЕО)

"Шансът на БСП е теоретичен", коментира съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов пред журналисти в парламента за възмож...

7. Президентът набира все по-голяма сила със служебното правителство, нещата отиват на влизане в политиката през парадния вход, макар че с тази невъзможност за формиране на правителства, той печели изборите - служебно. 

8. Излизат тук-там скрити записи, тук-там компромати, Васил Божков пуска четири статуса, а "Възраждане" - 400.

Накрая мандатът е готов и всичко го връчват на избирателите за следващите избори, а на избирателите вече им е лошо да избират, но от тях по принцип никой не се интересува и са свикнали.

 

Автор: Райко Байчев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Завръщането на легендарния лечител и мъченик Мангъров

След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Ситуацията е "подръж малко тая контрабанда, избори идат"

За всички има място под Феномена. В скута му - тоже

Завръщането на Борисов и Пеевски, в сглобка N2

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com