Какво му трябва на ученика? Още инфлуенсъри

4758
Какво му трябва на ученика? Още инфлуенсъри
Снимка: Pixabay

Тръгна нова ученическа кампания. В нея "Просвета" брандира абонамент за платформата e-просвета с раница. Раницата е брандирана със Слави от The Clashers. Към това ученикът получава брандирани колонки и брандирано шише за вода. Само за 99,99 лв. си готов да брандираш уроците с любимите символи. 

Слоганът на цялото нещо е "Раница, пълна със знания". За тези знания брандов гарант е образователния авторитет на Слави. "Просвета", предлагайки симпатичния комплект, пита: Какво му трябва на ученика? Наистина - точно това му трябва. Още инфлуенсъри. Може да сменим прашасалия 1 ноември - "будител на алгоритъма в YouTube" е достатъчно. Знанията от този будител не са проблем. Например: "Тъмните страни на всяка от зодиите". Ключов образователен въпрос, повдигнат с внимание и, както се казва, рисърч, от самия Слави. 

Може би е назрял момент, в който образованието да се институционализира по нов начин. Министерството на инфлуенсърите да излъчи собствена администрация. Критерият за отлична оценка да е съвсем ясен. Той е: "Колко гледания може да изкопчиш от тийнейджърска аудитория и до каква степен си готов да инфантилизираш собственото си съдържание". Не е лесно. Трябва да си готов на много жертви и себеотрицание. Тийн аудиторията трябва да се кътка, полюшква, тук-там конспирира и чат-пат забавлява. Раницата на YouTube Analytics трябва да се раздува непрекъснато. Открил си новия нефт: часовете онлайн внимание на подрастващите, за които се бори всичко живо и всичко живо монетизира по десетки начини. А това, че аудиторията ще порасне, не е проблем. Важното е да не порастваш ти самия. Да си Питър Пан на рейтинга. 

В министерството на инфлуенсърите ще има матура. Задачата: в колко от клиповете има продуктово позициониране и имат ли въобще друга цел освен продуктовото позициониране?! Ако не си разбрал дори това, значи си незрял и не можеш да минеш в университета. В университета вече ще те учат как сам да го направиш. Може да започнеш така: като за начало, пиши с CAPSLOCK. Капслокът прави чудеса с думите и ги прави по-големи, оттам и по-смислени. СТРАШНА РАБОТА. 

И като всяко министерство, това на инфлуенсърите може да подлежи на парламентарен контрол. Например Слави или някой друг да бъде привикан в парламента и да обясни - защо е направил клип за топ 10 мистериите на Космоса, но все още не е направил клип за това какво е предсказала Ванга? Грешите, господа народни представители - направил е и второто. И не ти трябва да си Ванга, за да предскажеш защо. 

Накрая ще се стигне до най-сложният въпрос: как да обясним Вапцаров и Смирненски на влогърски език? Има решение. Достатъчно е да извадиш поезията от уравнението и си готов. Вапцаров и Смирненски с лекота кацват в съзнанието с находчив и бърз монтаж. Има вече няколко платформи, които ще ви ги обяснят така примамливо, че да се чудиш какъв им е бил въобще зора да пишат.

Епохите се превеждат с емотикони. Ще ти трябват 15 минути, за да го разбереш.

 

Автор: Райко Байчев 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Само с единия евроатлантизъм не става, трябва си и кеш

А защо Малкович не постави "Под игото"? Ще се съизмери с "Хъшове"

Случаят Даная или защо моралът е най-важен за едно общество

Завръщането на легендарния лечител и мъченик Мангъров

След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com