Крокодилски сълзи - да работим до пълен откат

8374
Крокодилски сълзи - да работим до пълен откат
Снимка: БГНЕС

Българският бизнес губел между 300 и 400 млн. лева, когато има поредица от празници като Великден през тази година. Това изчислила Асоциацията на индустриалния капитал (АИКБ).

Коментар на редактора

Идеи за избирателна активност

Вече пет дни (с днешния 28 април, 2016 година) милите ни народни представители прекрояват на второ четене в пленарна зала Изборния коде...

Гледай ти, българският бизнес губи, ако хората не си починат. А дали не губи, ако са преуморени? Губи ли, ако не са изцяло осигурени по трудов договор и възнаграждението им се дели на всички възможни видове договори, познати на законодателството ни? А губи ли, ако няма и договори - типичен пример са точно фабрики за правене на обувки, които покрай тази анкета за "низвергнатия ни бизнес" се дават като "страдащи", но ако мине една истинска инспекция, без протекции, картинката ще е каквато беше при потрошените ракети на Григор Димитров отпреди два дни? Губи ли, ако точно преди празници всякакви видове магазини са претъпкани, защото хората купуват какво ли не? Губи ли, когато хората са по курортите ни или се връщат по родните си места, където също харчат?

Ако зависеше от работодатели като Васил Велев, щяхме да работим по 24 часа на денонощие, да правим по някое дете в почивката за 5 минути и то да пораства по-бързо, че да се включи. А ако бяхме нормална държава, в празнични дни щеше да се плаща поне двойно, когато работиш. Само че тази малка подробност на трудовата етика често-често убягва на същите тези работодатели, които празнично се сещат да пореват как има и дни, в които потокът от пари ще бъде по-тънък ручей. Плачат обаче определени работодатели в лицето на АИКБ - тези, които печелят много повече от все пак чувствително повечето работни, отколкото почивни дни. Интересно Васил Велев защо не порева, когато католиците празнуваха Великден - тогава "партньорите в чужбина" не му ли се оплакаха, че да ги защити?

Крайно време е такива като Велев да разберат едно - ще печелят повече, когато се отнасят достойно със служителите си! И специално за г-н Велев - българският бизнес не губи 300-400 млн. лева, той просто не ги е спечелил! Едно е да имаш 300-400 млн. и да ги загубиш, съвсем друго е да ги нямаш и евентуално да можеш да ги имаш!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com