Лъжата, че сме славяни или тюрки, трябва да бъде разобличена

330321
Лъжата, че сме славяни или тюрки, трябва да бъде разобличена
Снимка: БГНЕС

Вчера (22 август) бяха оповестени резултатите от ново мащабно генетично изследване на българите. От него стана ясно, че не сме славяни, нямаме тюркски гени и сме безспорни наследници на траките и прабългарите.

Това е поредното такова проучване, което прави на пух и прах всички лъжи за българския произход, с които сме възпитавани от поколения.

И ние, и нашите бащи, и нашите дядовци са учели и повтаряли лъжата, че сме славяни и сме близки до другите славянски народи. Повтаряли са лъжата, че сме народ с тюрко-алтайски произход, дошъл като пришълец по тези земи някъде от степите на изток. Повтаряли са лъжата, че траките са най-маловажният фактор в тринародната смес на траки, славяни и прабългари. И че са далечен, изведнъж изчезнал и претопен народ, който дори не е имал писменост. И всички тези лъжи предаваме на децата си. И с всички тези лъжи живее целият свят.

Това престъпление трябва да спре.

В десетилетията досега българската и световната наука положи много усилия, за да ни убеди в откровени неистини в името на предимно политически интереси. Това, че сме славяни, е толкова дълбоко вкоренен постулат, който винаги е валидирал нашата неизбежно близка връзка с братския руски народ например. Това, че сме тюрки, автоматично изключва варианта да сме наследници на най-древния народ на континента, поставил началото на европейската цивилизация, давайки ѝ знанието за обработката на металите, земеделието и първата писменост. И е нужно да вярваме в това, защото тези заслуги, както цял свят знае, принадлежат на гърците и никой няма право да оспорва доказаната "истина".

Има обаче два фактора, на които политиката не може да повлияе и които не се подават на историческа манипулация. Гените и езикът.

Това ново проучване е поредното, което стига до едни и същи резултати.

Първо, българският народ не е славянски. Той е пряк потомък на траките. Българската руническа писменост също е пряк приемник на тракийската писмена система, доказано най-старата в света. Българският език също не е славянски. Само си мислим, че е така, защото имаме много общи думи с останалите славянски народи. Лексиката обаче е най-неустойчивата формация в един език. Тя се поддава на влияние. Това, което не се поддава и е устойчиво от хиляолетия, т.е. не може да бъде фалшифицирано и точно отразява историческата съдба на един народ, е основната структура и граматика на един език.

Българският език е единственият аналитичен славянски език, което го прави изключително екзотичен. Това го знае всеки езиковед. Езиците в света се движат, без изключения, от синтетизъм към аналитизъм. Това става или естествено - чрез самостоятелно отпадане на падежите с времето, като обаче, за да отпадне един падеж, са нужни около 2000 години, или чрез влияние на съседен аналитичен език. Българският народ никога в историята си не е граничел с друг, говорещ аналитичен език. Което ни връща към първия вариант - на естествена трансформация на езика в продължение на хиляди години. А единственият такъв език, който може да е предшественик на българския, е тракийският. И той няма нищо общо с последващия славянски фактор в историята.

Вторият важен извод е, че българите нямат никакви тюрски гени.

Престъпление е държавата да продължава да подкрепя лъжи като това, че сме дошли от източните степи или че богът на прабългарите е бил Тангра, без за това да има нито едно доказателство.

Толкова много изследвания вече препотвърждават простата истина, че българите са коренен народ, наследник на първите хора по тези земи, живяли тук преди 10 000 години.

Акад. Гълъбов: Българите не са славяни по ген

Древните българи не са били просто една ордичка, не са конен народ, те са създали просото и лимеца, знаели са да тъкат килими, владеели...

Важно е да се отбележи и че резултатите не показват каквато и да е генетична връзка със съвременните турци. Което хвърля по-добра светлина върху поведението на българския народ по време на тежкото 5-вековно турско робство. И по-конкретно - ако днес българският ген е чист от тюркси примеси, това е заради изключителния дух на българските жени. 5 века българската жена не допуска да влезе доброволно в съюз с турчин. 5 века тя не позволява насилието, упражнявано върху нея, да повлияе на рода. И това е геройство, за което поколенията е нужно да знаят.

Въпросът тук е: Колко още едни и същи изследвания трябва да се появят, за да развенчае българската наука лъжите за произхода ни? Колко пъти истината трябва да излиза наяве, за да бъдат пренаписани учебниците? Колко още доказателства са нужни, за да се събуди държавата, да накаже виновниците за умишленото заблуждаване на цял един народ и да се изправи пред света, настоявайки историята да приеме истината такава, каквато е?

Колко още ще търпим да ни лъжат и да лъжат децата ни?

Защото миналото не е маловажна тема. Само народ, здраво стъпил на корените си, може да бъде стабилен и хармоничен, за да се бори с трудностите на времето, в което живее. А никой по-добре от нас не знае, че днес тази сила ни е по-нужна отвсякога.

Автор: Дессилава Любомирова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Гответе се! Иде новият Спасител, новият вожд и учител

Как сглобката да оцелее - план Б

От ротация към война: Какво предстои между ГЕРБ и ПП-ДБ?

Защо се разпадна кабинетът? Не ви трябва жокер - причината е ясна

Путин и атаката в "Крокус Сити Хол": Твърда ръка – мека китка

Извинете се, помолете се и ще имаме премиер. На бял кон!

Евроатлантизмът е в опасност! Само Феномен може да го спаси

4 мига от Бойко-Габриеловия преврат, наивния дилетант Киро и чорбаджи Пеевски

"Никога повече мазно кафе": Как сглобката може да се сборичка за общо въодушевление

Иде Промяната, ама друг път!

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com