Мостовете, които Борисов не построи

14271
Мостовете, които Борисов не построи
Снимка: Правителствена пресслужба

Благодаря ви, че се стремите да поддържате добри отношения със съседните страни, да изграждате мир, мостове. Това каза папата на премиера Бойко Борисов точно преди да си тръгне от България.

Коментар на редактора

Всъщност какво точно е казал папата знае само Борисов, защото му го каза на четири очи. Важи както когато Светият отец си тръгна от България, така и когато пристигна. Защото и в двата случая Борисов взе да се хвали как папата е наблегнал колко значими са постиженията на премиера с магистралите и мостовете.

Само че нещо се съмнявам, че папата действително е имал предвид мостове като тези на "Хемус". Като казах "Хемус", ще е интересно Борисов да отговори колко от имотите, през които трябва да мине трасето, са отчуждени. Чуват се едни приказки, че не са много, но да не се отклоняваме. Ставаше въпрос за мостове – но защо ли имам чувството, че думата е използвана в духовен смисъл. Казано със синоним моето мнение е, че папата е говорил за сближаване.

Да погледнем сега Борисов какво направи да сближи това и онова. Направи ли така, че доходите ни да се сближат със средните за Европа? Наляво и надясно разправя за бюджетни излишъци и контрабанди, но по тази тема не е много словоохотлив. Ако сложим и сближаването на пенсиите, става бая дълъг нов мост за строене ...

Борисов за папата и застрояването - наговори ли куп фалшиви приказки? (ВИДЕО)

"В интерес на истината, гледам че сега искат, папата понеже казал за мигранти, за едикакво си ... папата, въобще духовните лица, всяко ...

Приближихме ли се към ерудирания политически език? "Кмете, остави ги да ти ударят по един шамар и да им мине". Думи на Борисов са, при това докато папата още беше тук. Не звучат като сближаване с възпитанието ...

Сближихме ли се с правосъдието? Няма кой да ме накаже – помните тези думи на дясната ръка на Борисов Цветан Цветанов, нали?! Като ти е такава дясната ръка, с какво е най-вероятно да се сближи?

Колкото до въпроса с мигрантите и бежанците - България спря ли да продава оръжие в Близкия изток? И другите не са, но с какво лице ние искаме да спрат, след като лично не го правим?

Мостовете, за които папата говори, са тера инкогнита за премиера ни. Той никога няма да я открие тази земя. Три мандата са вече – акъл и цикъл като не ти дойдат до време, не ги чакай. Време е да ни дойде акълът!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Случаят Даная или защо моралът е най-важен за едно общество

Завръщането на легендарния лечител и мъченик Мангъров

След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Ситуацията е "подръж малко тая контрабанда, избори идат"

За всички има място под Феномена. В скута му - тоже

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com