X
 
 

Мозъчният тръст на ГЕРБ вече не разбира какво е опозиция

11897 20
Мозъчният тръст на ГЕРБ вече не разбира какво е опозиция
Снимка: БГНЕС
Не че въпросният мозъчен тръст е блестял някога, но не е необходимо нещо да има възход, за да има падение. Понякога една работа е зле по начало, с времето става по-зле и накрая изглежда завършено зле. Била е, тъй да се каже, последователно зле. 

В последните седмици и кризата в Пeрник, извън нейното належащо решаване, започнаха да лъсват интересни схващания в управляващата партия за ролята на опозицията. Според зам.председателят Красимир Велчев това, което става с водата, е преди всичко сценарий срещу ГEРБ. Тоест, то не би станало, ако нямаше опозиция, която да скрои някакъв сценарий и всичко би било наред, ако тя не го скалъпи. Към тази идея за Големия сценарий обикновено се включва и президентът Радев, който, няма да се уморя да цитирам това, защото всеки път ме забавлява - работи като разединител на нацията, а не като обединител, тоест - ето уроци по кратка политология - критиката към ГEРБ разединява хората, а одобрението ги събира. 

Накратко: има водна криза и БCП са готови да искат вот на недоверие за това? Опозицията дестабилизира властта. Избира се главен прокурор, който е спорна фигура, невярваща в разделението на властите и "Демократична Бългaрия" излиза на протест срещу него? Явна дестабилизация и то от извънпарламентарната опозиция. Президентът Радев изтъква огромни социални дефицити и ги противопоставя на навиците на щедро цитираната статистика за прогрес? Дестабилизатор, висш саботаж. 

Странно какво се очаква да прави опозицията според ГEРБ? Тяхната основна теза може да се резюмира така: 1) управляващата партия се води от националния интерес, 2) опозицията непрекъснато саботира същия национален интерес и 3) в динамиката между градеж и саботаж протичат всички обществени явление. А публиката, смята се на върха, трябва да бъде внимателна, зорко да бди и да следи опитите за тези саботажи и при всяка криза облекчено да въздъхва - а, то не било криза, било саботаж на опозицията. За тази цел съществуват и съответните медии, които бързо да разяснят на същата публика, че тя е жертва на оперативен опозиционен сценарий, а не на реален проблем и реалният проблем е в наличието на този сценарий. Ако това твърде добре не прилича на едни уж отминали времена, в които всяка критика не се обявяваше моментално за "клеветническа кампания", здраве му кажи.  

Интересно какво би станало, ако все пак управляващите някога минат в опозиция? Тогава, критикувайки властта, ще чувстват ли неудобство от това, че разединяват нацията? Ще излизат ли на пресконференция, в която тържествено да кажат: вижте, не че нещо, но ние имаме един сценарий срещу управляващата партия и ще ви кажем какъв е той...

Освен това - внимание, тежък обрат - ако например Радев стане премиер, а Борисов президент - Борисов ще се откаже ли от това да го критикува, за да не разедини нацията? Предполагам, че ще се окаже друго - критики ще може, понеже Радев е станал премиер, защото навремето я е разединил нацията и посредством разединението се е докопал до властта, а сега, критикувайки го, ГEРБ ще я обединява обратно. Толкова за ролята на опозицията - единствената пречка пред благосъстоянието.

 

Автор: Райко Байчев

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 13 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  ГЕРБ имал мозък? Доколкото разбирам, в главите на политиците от ГЕРБ има тиквени семки, но не и мозък.
 • Ехо 12 Ехо преди 2 седмици Профил на трол?
  Абе, и Герб и другите от фалшивата българска политика и псевдо демокрация са ясни! Но, не можете ли да го блокирате тоя идиот "октомври"!?
 • Октомври 11 Октомври преди 2 седмици Профил на трол?
  Днес сме на предпоследният етап от градежа на /ЗВЕЗДАТА НА СМЪРТА/ BABYLON*2. Ако не се намери система която да ЗАКОПАЕ КАПИТАЛИЗМА В МИНАЛОТО ТО КАПИТАЛИЗМА ЩЕ ЗАКОПАЕ Сегашната Екосистема и човечеството. Наличието на Извънземен разум е ФАКТ и не е обект на вярвания или не. ТОВА Е. Как да не сме ПРИМИТИВНА Космологична цивилизация ? Ами понеже са ви отнели да се виждате от страни и за това няма к виж още ›› ак да го проумеете. За марги драганова е ПОЧТИ НЕВЪЗМОЖНО това даже.
 • Октомври 10 Октомври преди 2 седмици Профил на трол?
  Ясно е , че 80% от този форум и цялото actualno com. защитават СИСТЕМАТА която наистина УБИВА. СИСТЕМАТА либерална в случея колониална дЪмокрация. Как да не е естественият развъдник ? Ами то НОВИНИТЕ СА НЕПРЕКЪСНАТО ТАКИВА БЕ.НАВСЯКЪДЕ. КАК ДА НЕ Е ? НО ТОВА И ВАС ПОРАЗЯВА , тия дето без значение от причината сте им приели да и СЛУЖИТЕ. И то жестоко ви поразява марги драганова.
 • Октомври 10.1 Октомври преди 2 седмици Профил на трол?
  Ами такива сте си. такива. Сега тази драганова пише , че този вили тодоров изглеждал като Партиен секретар. С ,нотка нали на отрицателно. А , тоя на централната снимка велчев с к * во толкова е по различен като визия от този вили тодоров ? А те и двамата КРЕПЯТ СИСТЕМАТА КОЯТО УБИВА НАРОДА /ЧЛЕН*5/ БЪЛГАРИЯ , както и 80% и цялото actualno com.
  : 3 !
 • Октомври 10.2 Октомври преди 2 седмици Профил на трол?
  Разбира се , НАРОДА/ЧЛЕН*5/ ТРЯБВА МАКСИМАЛНО ДА СЕ ВЪЗПОЛЗВА ОТ ТОЗИ ВЪПРОСЕН ЧЛЕН *5 ОТ КОНСТИТУЦИЯТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ. СМР*Т ЗА ОТРОВНАТА СИНЬО/ЧЕРВЕНА МЪГЛА. , РЕВИЗИЯ НА ВСИЧКО ИЛИ НА КОЛКОТО СЕ МОЖЕ ПОВЕЧЕ. НАКАЗАНИЕ ЗА ВИНОВНИТЕ ЗА ДНЕШНОТО СЪСТОЯНИЕ НА НЕЩАТА.
  : 5 !
 • Анонимен 9 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
  Боко Тиквата е формен идиот!!
 • Анонимен 8 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
  Там няма мозък, за да има мозъчен тръст. Тома Биков вече е говорител на шайката, а никой не го пита за метаморфозите му. Напоителни системи ги наряза един престъпник, а сега е шеф на политиката на ГЕРБ. И това, ако не е падение, а вие ми пишете за ченгета.
 • Анонимен 7 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
  Милиционерът Красимир Велчев, ами той горкият с много труд може от две думи да направи изречение ! Ама ВИП ГРОБарин ...
 • Марги Драганова 6 Марги Драганова преди 2 седмици Профил на трол?
  Бойко Борисов е умен мъж, той е в еднакво добри отношения с Иран , САЩ, Путин,Меркел,Тръмп,кралицата ; онова франсе ,оф ,че му забравих името; китаеца (неговото пък никога не успявам да запомня) и така нататък. Бойко е в добри отношения и с Господа и с Дявола (пу-пу), пил е чешмата на екс и е броил два пъти до безкрайност. И не го ядосвайте, че ще ви прави трудни за рисуване. ,,,,, Да се свети виж още ›› името Му и да бъде волята Му, а на тия келемета от актуално ще им се стъжни живота. Това казвам аз, истинското Марги, а оная кукумявка горе е най-обикновен фейсбук-трол с фалшив профил.
 • Анонимен 6.1 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
  Боцко обаче когато го привикали в Цариград, забравил да иска разрешпение от "Началника" !
  : 3 !
 • Октомври Н.Р.Б. 5 Октомври Н.Р.Б. преди 2 седмици Профил на трол?
  ЕДИН НАРОД , ЕДИН НАРОДЕН ФРОНТ , ЕДНА СТОМАНА. СМ*РТ ЗА либералната ПЛУТОКРАТИЧНА СИСТЕМА. И В столичният и в колониалният си сценарии тази дЪмокрация Е ЕСТЕСТВЕН РАЗВЪДНИК НА ИЗМАМНИЦИ КАТО този на снимката. , апекуланти и чорбаджии като домусичиев , измамници като марги драганова и райко байчев. Всеки който е Враг на Другарят Октомври е или ВРАГ НА НАРОДА или негов/а Съучастник/чка . Друго мнен виж още ›› ие не може да има. НЕ МОЖЕ и няма как да има. Точка.
 • Анонимен 5.1 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
  Дезертьор89, каква стомана си ти бе, пикльо?!
  : 5 !
 • Октомври Н.Р.Б. 4 Октомври Н.Р.Б. преди 2 седмици Профил на трол?
  А , на всички подобни като на този вили тодоров , явно от ПсевдоЕнтелегенцията дето описва какъв бил борисов , но и той ще си даде и живота ако трябва само и само да запазни МИЗЕРНАТА ПАРТИЙНА /ПЛУТОКРАТИЧНА/ АНТИНАРОДНА КОЛОНИАЛНА СИСТЕМА НАЙ СЪРДЕЧЕНО му пожелавам още 3000 години борисов да му е Премиер някъде в някоя изолирана зона. ЦЯЛАТА ВЛАСТ В РЪЦЕТЕ НА НАРОДНИЯТ ФРОНТ И ПАСТИР СТОМАНА. СМ* виж още ›› РТ ЗА либералната Колониална АНТИНАРОДНА СИСТЕМА. СМ*РТ. ЕДИН НАРОД , ЕДИН НАРОДЕН ФРОНТ , ЕДНА СТОМАНА.
Нагоре
Дневен хороскоп за 25 януари
Дневен хороскоп за 25 януари

Овен Тази събота е добър ден за купуване на подаръци. Всичко, което изберете ще носи радост, ще е полезно и ще служи дълго. Телец Това е ден,...

Последно в Актуално