Неканените гости в нюзрума

3046
Неканените гости в нюзрума
Снимка: БГНЕС

Денят преваля, а още от сега всички знаят как ще започнат централните емисии на телевизиите. „Добър вечер, уважаеми зрители! Днес съдебен изпълнител и полицаи се разхождаха из нюзрума на ТV7 и NEWS7“. Или нещо подобно...

Погледната от „всички гледни точки“, ситуацията е абсурдна. Пред телевизията се струпаха наемни работници, които пристигнаха, за да изнесат телевизионната апаратура. Извършва се обиск и опис на техниката като целта е тя да бъде иззета. По пътя на логиката с това се цели преустановяването на ефирното излъчване на една от националните телевизии в страната.

Борисов си знае своето - медиите в България са свободни

В България има свобода на словото. Това каза министър-председателят Бойко Борисов, който говори пред Американската търговска камара на ...

Журналистите недоумяват. Полицаите се лутат сред кабели, камери и аутокюто, Борисов се ядоса по телефона, че го занимават с чужди „бакии“, а вътрешният министър, Румяна Бъчварова, пристига неподготвена пред сградата на медията. Междувременно изпратеният частен съдебен изпълнител, Кристина Димитрова, се оказа, че не е точно... частен съдебен изпълнител.

И веднага разни общественици с позавяхнал рейтинг и възторжено злорадство скочиха в разнопосочни коментари, за да превърнат безпрецедентната ситуация в още по-дълбока драма.

Репортерите на ТV7 и NEWS7 се опитаха да бъдат дори шеговити с незавидното си положение като изтъкнаха, че заради огромното количество униформени пред сградата на медията, едва ли нещо друго може да се случи.

Е, какво?! Поне сега полицията ще пази хората на словото, а на стадион „Георги Аспарухов“ ще остане спокойно и без служителите на реда.

Много неканени гости събраха днес в телевизията. Толкова много, че да се чудиш кой журналист, кой синдик, кой ‘на булката брат.’ Ала Борисов отново геройски разчисти терена, като нареди на Бъчварова да вдигне седянката на подчинените си да видим там кой трябва да се наказва.

Служителите на TV7 и NEWS7 излизат на протест

Журналистите и служителите от TV7 и NEWS7 излизат в сряда по обяд на протест пред Софийския градски съд (СГС), където ще се гледа делот...

Чудя се, да вторачим ли поглед в бъдещия доклад за свободата на словото на „Репортери без граници“ или веднага да си посипем главата с пепел?!

Едно е сигурно, никой не обича неканени гости! Особено в ефир.

И така, „Предаваме на живо сред полиция, съдебен изпълнител и малко задушлива смрад на вкиснато! А денят преваля към другата топ тема: дербито „Лудогорец“ – „Левски“. Дано поне там изгрее слънце.

Автор: Румен Скрински

 

News7: Прави се опит за смачкване и сваляне на телевизията от ефир

Ръководството на телевизиите News7 излезе с декларация по повод безпрецендетния натиск, който цели ликвидирането на медиите (TV 7 и Ne...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com