X
 
 

Ние сме виновни за наглостта на мултаците, още ли ще ги търпим?

12918 11
Ние сме виновни за наглостта на мултаците, още ли ще ги търпим?
Снимка: БГНЕС
Ние сме виновни за нарушената си свобода, колеги, защото продължаваме да търпим политически наглеци като мултака Рашидов.

Преминавали сме границите на свободата си, обяви Рашидов. Сигурно е прав. Откъде накъде в държавата на мутрите, ченгетата и политическите продажници, ние ще си позволяваме неудобни въпроси?

Не че те ще спрат да крадат, да опорочават обществените поръчки, да предават националните интереси на  България, да търгуват с влияние и да си осигуряват евтини апартаменти. Ние дори не им пречим достатъчно да го правят. Задоволяваме се с минимален принос, като някоя оставка ала Цветанов или Пацо дьо Тераса. Докато те биват уреждани с някоя нова сладка службица, ние имаме "наглостта да мрънкаме" за сваляния от ефир, арести на журналисти с белезници и разни такива нещица.

Виновни сме, защото твърде дълго търпяхме нахалството и безочието на политиците. Твърде дълго приемахме ролята си единствено на медиатори и отразители на събитията. Крайно  време е да се превърнем в отрезвители за нацията и истински коректив на властта.

В противен случай се превръщаме в съучастници. На политическите наглеци, на ПИК-ливата журналистика, на разграбването и унижението на България. Крайно време е да разберем, че не рейтингите са на първо място, а отговорността ни към обществото.

Примерите за потъпкването на свободата на изразяване само за последните месеци са многократни. Арестите на колеги от Биволъ, на Юрий Борисов, промените в "редакционната политика" на казионната Нова, на държавните БНТ и БНР. Кой е следващият? Може би утре ще ни пратят и мутрите-провокатори, които целят да компрометират протестите срещу Гешев.

Крайно време е да престанем да бъдем обслужващ персонал. За свободата трябва да се борим всеки ден. И с всички средства. Обидно е да отразяваме компрометирани и нагли политически фигури. Дойде време да променим подхода си към журналистиката, ако искаме да я има.

Автор: Тодор Беленски

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 6 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  Пред очите на народ от ЕС и НАТО рубладжийската олигархия необезпокоявано настъпва в брутална ченгесарска диктатура !
 • Анонимен 5 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  Мултаки, мултаки - черно коте с бели мустаки!
 • магарето Плювналиев/пардон/Йори... 4 магарето Плювналиев/пардон/Йори... преди 4 месеца Профил на трол?
  БАЦЕ–И магаре да бях предложил и него щяха да изберат!!!!
 • Медийно Курве 2 3 Медийно Курве 2 преди 4 месеца Профил на трол?
  Искам си пък белата джипка и кинтите дето ми ги дава Баш Управленеца На Всички Времена да му връткам Медийни Сффирки и ....
 • Анонимен 2 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  ."Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели не е жертва. Съучастник е." (Джордж Оруел)
 • мечо Пух 2.1 мечо Пух преди 4 месеца Профил на трол?
  Нито аз, нито моите приятели, сме гласували някога за ГЕРБ или БСП. Това прави ли ме съучастник? И как става така, че тези партии, въпреки всеобщото омерзение от тях, все са на 1 и на 2 място при избори?
  : 2 !
 • Рънърса от СЦЗ 2.2 Рънърса от СЦЗ преди 4 месеца Профил на трол?
  Който се чувства виновен да ми се обади на адрес: СЦЗ@.КОМ да му предложа южна килия,с изложение към Витоша и водопадчета по стените....наровете са безплатни!
  : 6 !
 • Анонимен 2.3 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  "Нито аз, нито моите приятели, сме гласували някога.." Много жалко, но тук не става въпрос за индивидуални прояви, а за това за кого гласува "НАРОДА"! Аз също не мога да съм народ. Друг проблем е ако изобщо не си гласувал. Тогава просто съдействаш на партийните функционери да изберат с мнозинство някого, без да имат противници и когото ти не одобряваш.
  : 1 !
 • ГРОБарска Цензура 1 ГРОБарска Цензура преди 4 месеца Профил на трол?
  Напомняме, че България е на дъното на всички европейски страни по отношение на свободата на медиите, като проблемите на българската медийна среда дори бяха посочени в последния доклад на ЕК в рамките на Механизма за сътрудничество и проверка .
 • 1.1 "Демонична България" преди 4 месеца Профил на трол?
  Напомняме ,че пари не даваме, а само взимаме...!!!!Така ни е учил БАЩИЦАТА-чиче Сорос....
  : 19 !
 • глас от ОТВЪДНОТО 1.2 глас от ОТВЪДНОТО преди 4 месеца Профил на трол?
  "Айде стига с тази свобода на словото. Всеки ден ни плюят като каруцари. Стига сте се заигравали с тази свобода. Трябва да внимаваме защото се минават границите на свободата и идва свободията.Притеснителното е ,че улицата започва да кадрува. Общественото мнение е много важно, но е мнение. То обаче се манипулира. Медиите имат собственици и те го манипулират"!!!!Когато "Улицата кадрува", а така не с виж още ›› е прави в една ДЕМОКРАЦИЯ - държавата е низ от правила и закони.
  : 7 !