Оправдателен режим

8664
Оправдателен режим
Снимка: БГНЕС

Моника Маковей била прокурор по времето на Николае Чаушеско и преследвала дисиденти – затова не трябва да гледаме на нея като на най-големия борец срещу корупцията. Това заяви лидерът на СДС и икономически министър Божидар Лукарски.

Коментар на редактора

Не мрънкайте за детска пиеса, вижте Трето РПУ във Варна

Ученици от ОУ „Васил Левски” в Белене направиха възстановка на събитията в ужасяващия лагер на града по време на комунизма....

Г-н Лукарски стана ясен веднага след изборите, когато в прав текст си каза, че Реформаторите се били един вид пошегували и използвали трик, като говорили в предизборната си кампания против Бойко Борисов като нов премиер на България.

Основното разцепление в „новото” дясно е ясно – Радан Кънев срещу Меглена Кунева и Лукарски. Това разцепление не позволи натиск за истински реформи и доведе до сегашното ровичкане за компромиси. А точно Лукарски сега е на дузпата като икономически министър и не се знае кога ще последва шут.

И все пак, въпреки всичко, е доста жалко да казваш на черното бяло и обратното. Маковей може да е всякаква, но право куме в очи застреля политическата ни класа – не правите нищо съществено за корупцията. Хора като г-н Лукарски и всичките там от неговия политически сой най-добре просто да престанат, защото синдроми тип „Гърмен” и „Катуница” си зреят. Колкото и да сме търпеливи, накрая на всички ще ни писне не до отегчение, а до озверение. Защото няма как да му издържат нервите на човек, когато мине се не мине някой от управлението заговори за собствения път за борба с корупцията на България, а същевременно гледаме как във Варненско полицията си лапа парички, за да не пипа джебчийките, те пък си строят къщурки в бароков стил и всички си живеят щастливо, освен ограбените. Че после се изправи и поредният блюстител на реда, живуркащ си на поста десетилетия наред точно заради политици тип „Лукарски” да обяснява как по статистика било регистрирано едикакво си.

И дори за статистиката лъжете, маскари – така сте го направили, че човек да не иска да се жалва от престъпление. Тогава как да има истинска статистика? Колкото беше истинска при броенето на протестите срещу Орешарски. Толкова и борбата с корупцията сега е истинска. Няма ли ги в затвора определени хора, остават само оправданията за светлия път към бъдещето.

Бойко и корупцията - дупе и гащи?

Бившият правосъден министър на Румъния Моника Маковей е нарушила добрия тон, защото се бърка във вътрешните работи на България и критик...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com