Прокуратурата пак натежа и се мъчи да разтовари

3058
Прокуратурата пак натежа и се мъчи да разтовари
Снимка: БГНЕС

Имало е и по-тежки времена. Така философски погледна от Люксембург премиерът Бойко Борисов на случващото се в България

Коментар на редактора

Сигурно е имало – най-малко две световни войни е имало през миналия век. Въпросът обаче е дали ще има по-леки времена.

Газът - оръжието на Путин, което почна да засича

Споразумение за доставка на нефт и нефтени продукти между "Роснефт" и "Хеленик Петролиум" - това беше "големият успех" на руския презид...

Многократно вече, до повръщане, безброй доста разумни хора повтарят, че една държава се крепи на образование, здравеопазване и съдебна система. Ако искаш добра държава, тези три неща трябва да са ти в ред. В България нито едно не е и периодично някое напомня за отчайващото си състояние.

Сега дойде ред на прокуратурата. Случи се нещо нечувано – полицайка от ГДБОП внесе обвинение срещу заместник-прокурор Борислав Сарафов за 30 000 лева. Обвинението – Сарафов упражнил физически тормоз на служителката на реда, след като тя провела повторен разпит на свидетел по делото „Агромах” – за строителната компания, заподозряна в източване на 14 млн. лева ДДС. Самият Сарафов се оплака как е атакуван от кръга "Капитал" и как полицайката едва ли не е пример за некадърността в полицията при разследванията, която пречи на обвинението ни да се представи в добра светлина. Сигурно полицията е виновна за фарсове като "Костинброд", КТБ, Христо Бисеров ... Не е подминат и Софийският градски съд - как така си позволил да даде исковата молба на "Капитал". Само съдиите ли е възможно да кажат - ищците не могат ли? И откога точно такъв тип искове, некриминални, трябва да са тайна? Че и директно иска Сарафов отвод на съдиите - така го е казал обаче, сякаш 100% те са казали всичко на медиите. И че са го казали всички съдии в СГС без изключение - много твърди доказателства има сигурно г-н прокурорът, за да атакува така точно съдът, в който разчистиха Ченаловките. А и ВСС щял да раздава правосъдие заради това ... Скандалът с Борислав Сарафов избуха точно когато градският прокурор на София Христо Динев подаде оставка – неофициално поради здравословни причини. На всичкото отгоре стана ясно, че проверяващите европейски прокурори, които трябва да напишат анализ на прокуратурата ни, ще дойдат по-късно.

Каша отвсякъде! Тя обаче намирисва на нещо крайно познато – на изкупителни жертви. Защото при огромните каши се стига до момент, в който някой трябва да опере пешкира. И тъй като в прокуратурата трудно могат да се намерят невинни, ще го тоягата ще стигне онези, които нямат адекватна защита на по-високо ниво. Така е в тежките времена – в България най-добре знаем.

п.п. Между другото и в "Пирогов" са готови да стачкуват, защото нямат заплати от април. Какво ли правят сега в образованието ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com