Пука ли ни изобщо?

4894
Пука ли ни изобщо?

Въпросът е: Пука ли ни изобщо, когато някой се опита да направи нещо? Пука ли ни изобщо, че да го зачетем и да го пазим?

Защото май не ни пука.

Столична община го удари на молба: Не минавайте по зелените релси

Моля да не се минава по зелените релси край Руски паметник. Това заяви Веселин Начевски от Столична община пред камерата на БНТ. Начев...

След ремонта на Руски паметник Столична община реши да направи нещо невиждано в България - "зелени" трамвайни релси. Е, да, сигурно, по нашенски, го е направила калпаво - с претупване, с некачествени материали, без да вложи максимално усилия.

Но все пак, криво - ляво, видяхме нещо зеленичко, което можеше и да е по-хубаво, но като цяло беше симпатично като идея.

Но не било писано.

Макар че реконструкцията на Руски паметник по принцип беше с цел улесняване на движението - и на трамваите, и на автомобилите, българските шофьори отново решиха, че както и да решат да ги организират, те ще си правят каквото си искат.

И линейките не знаят правила, газят зелените релси на "Руски паметник"

След като Facebook се възмути от шофьор, минал през зелените релси на "Руски паметник", примерът беше последван и от линейка, информира...

На следващия ден, след поставянето на зелените релси, излязоха и първите снимки на коли, минаващи най-невъзмутимо по участъка.

Върхът на наглостта и селянията като душевно състояние беше заседналата в тревата около релсите линейка в събота вечер. Тя така изора зелените релси, че окончателно стана ясно, че у нас е трудно да стане нещо хубаво и да не се намерят дебили, които да го развалят.

Та въпросът отново е: Пука ли ни изобщо, че някой се мъчи да направи нещо? Или понеже сме свикнали цял живот да живеем без правила и контрол, ще си караме през релсите? Какво толкова... Иначе много се радваме на хубавите неща на картинка в другите държави. И цъкаме с език как у нас не е така и псуваме по държавата, че не прави нищо. А когато направи, минаваме право през него.

Затова, господа от Столична община, не ни правете повече зелени релси. Не заслужаваме.

Нарушител гази зелените релси, Facebook му се заканва

"Ето как шофьори-джигити използват зелените релси в София. Не сме дорасли за цивилизацията и това е. Срам ме е, че обитавам още тая тер...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com