Румен Радев - мъжкарят, който хвърчи мишкарски

20059
Румен Радев - мъжкарят, който хвърчи мишкарски
Снимка: Президентство

Петък, 9 юни. Точно в 19:10 часа вечерта Президентството оповести прословутата вече стенограма на заседанието на КСНС при предишния президент Росен Плевнелиев от 29 юни, 2014 година.

Коментар на редактора

Какво прозира от стенограмата за КТБ - хладен разум и политическа истерия

Политически спорове относно бъдещето на кабинета "Орешарски" и решение какво да се прави по отношение на банковата система, която е в с...

101 страници стенограма в лятната вечер на последния работен ден от седмицата. Стар като света номер - изключително важна тема, по която излизат съществени факти във възможно най-неудобното време. В петък вечер през лятото няма дори кой да се възмути - всички са тръгнали нанякъде. Журналистите бързат да скалъпят нещо, което да прилича на материал, за да не изостанат твърде много от колегите си. И, разбира се, шансът да пропускат нещо важно се увеличава. Защото при 101 страници говорене, са важни нюансите. Нюансите на история, която се е развивала и е била в пика си преди цели три години и по която оттогава се е натрупала много, ама много още информация.

Освен това - никой няма време за коментари и анализи в петък вечер. По БНТ дори нямаше "Панорама" - заради Световната лига по волейбол и гостуването ни в световна квалификация по футбол на Беларус. В събота и неделя никой пък няма и да слуша, ако въобще се намери кой сериозно да анализира и коментира. А в понеделник - ами тогава вече каквато и да е зародила се обществена енергия е успешно убита и минаваме във варианта "всяко чудо за три дни".

Този похват на Румен Радев категорично доказа само едно - поредният президент, поредният управляващ, който не защитава обществения интерес. По възможно най-мишкарския и страхлив начин Радев направи всичко възможно, за да не се разпалва дебатът за КТБ. А този дебат е дебатът за криминалното управление на България. Защото КТБ е символът на всички власти - банката, която съществува заради комунизма и е в пряка връзка с наследството на Българска външнотърговска банка. Тя е примерът за безочието на политиците ни от всякакви цветове. И този пример остава скрит - защото ако се говори както трябва за него, пътят към бесилките изведнъж става доста по-кратък, отколкото е възможно.

Предстои да бъде оповестена и втората стенограма - тази от 14 юли, 2014 година. Нея Радев може да я пусне в петък, 22 декември, в 20:10 часа - хем ще трябва да бъде отразена, хем идва и Коледа.

Йордан Цонев разкри какво е записано в стенограмата за КТБ

Разискваше се какво да правим в понеделник (30 юни, 2014 година), ако няма ликвиден ресурс за банките. Въпросът беше решен благодарение...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Ситуацията е "подръж малко тая контрабанда, избори идат"

За всички има място под Феномена. В скута му - тоже

Завръщането на Борисов и Пеевски, в сглобка N2

Режим "ротация": Държавата-пумпал, завинаги въртяна без промяна

"Перфектният полицай" и неговите неприятели: войната между ГЕРБ-ДПС и ПП-ДБ ескалира

Разглобка: "Турски поток" пресъхва за пред хората

Като денонощен клекшоп: Инфинити парламент и така до края на света

Дзен или изкуството да изслушваш главни прокурори

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com