Слави Трифонов - аху-иху, после тихо

17875
Слави Трифонов - аху-иху, после тихо
Снимка: Румен Скрински/Actualno.com

Изминаващата вече седмица ще се запомни в политически план от целокупния българин с поредните две събития – сватбата на Волен Сидеров и кастинга за управленци на Слави Трифонов.

Коментар на редактора

Слави Трифонов атакува президента Румен Радев за референдума

Слави Трифонов атакува във Facebook президента Румен Радев. Причината - държавният глава бил попитан от българите в Чикаго за референду...

Посочих двете събития като пример до какво води алтернативата на статутковото. Защото хората имат ужасно къса памет и е хубаво поне да си спомнят какво е било, за да не стане пак.

Слави Трифонов беше един от най-шумните глашатаи на идването на Симеон Сакскобургготски като алтернатива за надпартийно управление срещу двупартийния модел на управление. Отново Слави помогна на Волен Сидеров да влезе в парламента, след като Ахмед Доган говореше в "Шоуто на Слави" как разпределя порциите в държавата – вече 15-тина година Волен все не успява да се разправи с ДПС, а бяха времена на приказки ... За генерал Борисов като "човека на народа с твърда ръка" също е редно да си спомним какво говореше Слави, когато изгряваше управленската звезда на сегашния премиер. Все политически алтернативи – и все такива, заради които България още е далеч от това да е Швейцария на Балканите.

Сега Слави се бори за нова "алтернатива". Този път обаче даже няма идея коя може да е тя и тръгва да я търси по автобиография, сякаш търси офис мениджър. Управленци на най-високо ниво не се търсят като пускаш обява – те са малцина, ценна стока, знаят какво могат и си знаят цената. И е смешно да бъдат търсени под дърво и камък – ако не са вече известни и показали способностите си.

Тъжното в цялата ситуация е, че България действително трябва да намери на кого да повярва, за да тръгне напред. Но трябва не само да повярва, а да получи за доверието си отплата. И най-важното – да оцени отплатата. Вече 27 години систематично този простичък механизъм беше стъпкан. За да ни остане само да слушаме глашатаи на алтернативата, докато предишните им прокламации за алтернатива дори не спазват собствените си норми за това в кои часове на денонощието е позволено да вдигаш шумно празненство и в кои – не. Карай да върви – аху-иху, после тихо.

Слави Трифонов обяви кастинг за управленци

Слави Трифонов даде поредна заявка, че е категоричен в намеренията си да стане постоянна част от политическия живот в страната. Изглежд...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Завръщането на легендарния лечител и мъченик Мангъров

След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Ситуацията е "подръж малко тая контрабанда, избори идат"

За всички има място под Феномена. В скута му - тоже

Завръщането на Борисов и Пеевски, в сглобка N2

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com