X
 
 

Страшна, ужасяваща новина: Мъж уреди жена си на работа

22598 53
Страшна, ужасяваща новина: Мъж уреди жена си на работа
Снимка: БГНЕС
В държавата се шепне тихо, ужасено. Станала е административна катастрофа. Винаги си мислехме, че тази катастрофа ще ни отмине. Така както в други страни има земетресения, урагани и терористични актове, а тук по чудо няма, бе ни се сторило, че така ще продължава вечно. Но ето, случи се. Мъж е уредил жена си на работа. 

Повтарям: Mъж е уредил жена си на работа. 

Ако е така, то президентът Румен Радев разбира се е нарушил Конституцията и е извършил държавна измяна. От незапомнени времена мъж не е уреждал жена си на работа - последно това е ставало при кабинета на Александър Малинов таман преди стотина години, когато министър на външните работи урежда жена си на хубава заплата в администрацията и затова все още се носят ужасяващи слухове. Оттогава насетне обаче, никога и най-вече в последните 30 години, такова чудо не е ставало. Понеже всеки политик много добре знае, че това е държавна измяна и всеки политик още по-добре знае, че ако трябва да измени на някого - Държавата или на Жена си, ще предпочете да захвърли жена си. В това отношение няма човек във властта, който да не спазва завета на Ботев - мила ми Венето, после Отечеството си най-много съм обичал тебе. Първо и най-напред държавните дела и вярността към тях. После вече, ако остане малко време, сили и вярност - може малко да обръщаш внимание на жена си. Едва ли има човек, който да не е забелязал, че между Възраждането и годините на Преход има пълно съвпадание особено в областта на морала. Затова и двете са довели до сходен ефект. 

Между другото мисля, че Радев нарушава Конституцията по още много начини в изтипосаните от прокуратурата СРС-та. Например, че в първата половина на разговора той дори не може да разбере за какво става въпрос. Дори в един момент пита, бе, за какво ми говориш, за какво става въпрос. А член 18-ти от Конституцията гласи, че президентът бързо трябва да разбира за какво става въпрос. Събеседникът му ген. Стойков, който иска да го предупреди, че има пагубен интерес върху назначението на Десислава Радева, тогава Генчева, прави всичко възможно да го въведе в проблема, а Радев даже не схваща за какво става дума. Едва след третото обяснение се сеща, а, това ли било. Какъв е тоя президент, който бавно захапва за какво иде реч? Че дори, когато го предупреждават за нещо в негов интерес? Всеки друг политик, мисля си, веднага щеше да схване за какво го търсят и още след няколко реплики просто щеше да каже: "Крий ги тия работи, аре чао". Но тъй като президентът реално никъде в записа не казва нищо подобно, той на практика е извършил държавна измяна, доколкото изменя на основните принципи на тази държава, които гласят именно да кажеш ясно и отговорно: "Крий ги тия работи". 

Да не говорим, че хората от хептен висшия ешалон, знае се, общуват със смс-и и с по-ограничено от правилата на Туитър изобилие от думи се разбират за всичко: кой да се удари, как, кога и защо. Докато Радев един се бави, не разбира, пита, не схваща, чуди се. Никой не иска толкова муден президент. Нещата трябва да стават бързо и скорострелно като покушение и после да се точат по медиите бавно и протяжно като водна криза в Пeрник. Целта: следващите избори. Страхът: Тоя много взе да говори. Планът: По-малко да говори. Ефектът: Разбира се нулев и тъп, понеже най-сигурният начин Радев да влезе в политиката и да ожъне огромни електорални полета, е да му се направи импийчмънт. И още едно просто математическо уравнение: институция с едно от най-ниските нива на обществено доверие (прокуратурата) удря по институцията с най-високо обществено доверие (президента). Питайте първокурсник по политология за предполагаемия ефект.

Но знам за какво мислите все още. Мъж е назначил жена си на работа. Това непрекъснато ме завръща към себе си, тъй като последните калинки, които съм виждал, бяха в детството ми. Знам и другото, което си мислите - никога например не са се чували записи с премиера, на които някой да е чувал да му се казва - Ти си го избра. Както и няколко други записи, които чух, но не ги чух - за Мишо Бирата например нищо не чух. И вие не сте ги чували. Питайте жена си, примерно, ако сте ги чули и се чудите дали сте ги чули наистина, тя винаги може да ви каже, че не сте ги чули, но сте чули последните. Стана объркващо като държавна измяна.

 

Автор: Райко Байчев

Actualno.com

Етикети:

 • Анонимен 29 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  любовница и да не е редно, за такава работа хората дават всичко
 • Анонимен 28 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  ПАДИШАХ БОКО ПРЕЗИДЕНТ И ПРЕМИЕР И ГЛАВНА ТИКВА НА РЕПУБЛИКАТА ЗА ДА НИ ОПРАВИ ТОТАЛНО ОТ ВСЕКЪДЕ!
 • Анонимен 27 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Авторе, за първокурсниците не знам, но второкурсниците по политология, за разлика от теб, разбират, че цялата история с претоплянето на отдавна известна история има за цел да създава незаслужен имидж на пРезидента, че е някаква опозиция на ГЕРБ.Тук Радев и Гешев играят заедно една московска игра. Още първокурсник, за разлика от теб разбира, че проблема не е в назначението, станало преди Радев да виж още ›› стане президент, а в укриването на информация и подстрекаване на подчинен към престъпни действия. Държъвният глава се подиграва със законите и институциите на държавата.
 • Анонимен 26 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  президента трябва да си подаде оставката
 • Анонимен 25 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  щяха да хванат сарказма тъпанарите ако драскача можеше да прокара със сарказма и идеята. кога поне един журналист може да види корена на проблема. Или в БГ журналистите не могат да мислят или се боят или има се плаща да бягат главните въпроси на темите на обществото. със своите действия те довеждат всичко до нищо. Според мен трябва да закрият журналистическия факултет. То нищо не излиза от та виж още ›› м. Журналистиката не е когато зададеш въпрос с последната дума където свършил събеседника ти и си се ококорил срещу събеседниците си. Напънете си мозъка журиралите
 • Анонимен 24 Анонимен преди 4 седмици Профил на трол?
  Един урежда жена си, а друг от село Банкя урежда джендърите си ... Били те активни или пасивни ... Пацо Терасата например ...
 • Анонимен 23 Анонимен преди 4 седмици Профил на трол?
  Явно някои тъпанари не схванаха хубавия сарказъм в тази статия.
 • Анонимен 23.1 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Сарказъмът никак не е хубав, а е тъп и прикритие на поредната московска игра с помощта на Гешев да се създава имидж на пРезидента, че е уж опозиция на ГЕРБ. А сарказмът на журналисчето не успява да прикрие некадърността му да схване проблема. Не назначението, а указанията за укриване но информация са проблема.
  : 13 !
 • Анонимен 22 Анонимен преди 4 седмици Профил на трол?
  Този мъж, който си е уредил жена си на работа, вече е със свалени гащи и всеки момент прокуратурата ще го опраска.
 • Алекс 22.1 Алекс преди 4 седмици Профил на трол?
  Явно честичко си бил със свалени гащи,анонимно гербаво келменце 22 :)))
  : 18 !
 • Анонимен 22.2 Анонимен преди 4 седмици Профил на трол?
  Алекс е женски полов орган (руски)
  : 16 !
 • Алекс 22.3 Алекс преди 4 седмици Профил на трол?
  Колко щедро си развяваш простотията :)))
  : 3 !
 • Анонимен 21 Анонимен преди 4 седмици Профил на трол?
  Словоблудствата на автора не са само в това пасквилче, но основната му грешка е, че кепази паметта на Ботев, да му припомня някои гениални мисли на поета - "Тежко, брате, се живее между глупци неразбрани;", "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита:","Светът, привикнал хомот да влачи, тиранство и зло и до днес тачи;", "Тъй върви светът! Лъжа и робство на тая пуста земя царува!" виж още ›› и има още и още, и за попове, и за чорбаджии, и за "патриоти", има и за любов и вяра, но за гавра с род и Родина възхвала няма, няма за продажба на чест и достойнство, няма за келепир и сгода, нали бе Байчев.
 • Анонимен 20 Анонимен преди 4 седмици Профил на трол?
  далаверите на нашите хора не са далавери. радев е отдавна човек на умно красивите.
 • Анонимен 20.1 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Това новата опорка на Позитано ли е?
  : 5 !
Нагоре
Съвет за всяка зодия за месец МАРТ
Съвет за всяка зодия за месец МАРТ

Ето какво трябва да научи всяка зодия този месец Овен Никога няма да успеете, ако никога не полагате усилия. Телец Не можете...