Струва ли си да гледаме Шоуто на Рачков?

36324
Струва ли си да гледаме Шоуто на Рачков?
Снимка: Facebook / Забраненото шоу на Рачков

Димитър Рачков остана един от последните мохикани на смеха от ТВ екрана. Беше неизбежно да направи собствено шоу. Форматът изглежда познат. Нека видим какво е новото.

След дълга и леко досадна рекламна кампания "Забраненото шоу на Рачков" най-после стартира по Нова ТВ. Актьорът се върна на екран след близо година отсъствие, пренасяйки в ефир шоуто, с което обиколи България.

Нова телевизия нямаше подобна продукция, може би от Шоуто на Иван и Андрей, което се излъчваше преди около 10-тина години, но безславно прекрати съществуването си.

За телевизия, известна с развлекателните си предавания, подобна липса е непростима. Конкурентите от bTV, а дори и обществената БНТ имат такива предавания, Слави Трифонов също продължава шоуто си от неговата 7/8 ТВ, макар и с много по-малко зрители.

Българинът е човек на навика и иска да гледа нещо забавно, поднесено от познати лица, в познати роли, по позната телевизия. Знае, че Рачков е готов на всичко, за да го разсмее и обожава да гледа как комикът от Бургас се "раздава", както гласи клишето. 

Кефи го как често се бъзика с шефовете си Маги и Джуди Халваджиян, с големците, с коронавируса, с ваксините и с каквото още му скимне. Комикът нон-стоп им се подиграва, а "онези арменци" продължават да го държат на екран, даже му дават и собствено шоу.

"Рачков е пич" – казва си зрителят – прави каквото си иска и всички му се хилят. Има се и с Кобрата, и с Криско, и с проф. Кантарджиев.

Форматът на шоуто изглежда познат – водещ, диванче и оркестър в лъскаво студио. Водещият се бъзика с бенда, те "му връщат топката" и посвирват по някоя позната мелодия. Рафи Бохосян е още един повод за шеги по арменска линия. Малко изтъркани обаче. 

Новото е идеята за по-разчупено шоу, в което да има "за всеки по нещо", а зрителят да гледа, без да му омръзва. Така на една сцена се събират индийски сериал, боксьор, плеймейтка, Азис, художествени гимнастички (две от които са Рачков и Любо Нейков), любими екранни образи като Жоро Бекъма, Гацо Бацов и Шишо Бакшишо, заедно с много музика и танци.

Хуморът засега е микс от вървежни лафове от Facebook и леки забежки от соца, заедно с различни импровизации. Балансът между старото и новото обаче е тънък, трябва да се внимава шоуто да не мине в режим простотия и откровена лигавщина (да накараш Роси Кирилова да рапира като Криско си беше излагация) или пък в супер скучните и лъхащи на нафталин предавания по БНТ. Задължително е да се избягват и баналните смешки и стари вицове, тип "Комиците", за да не се получи нещо тотално негледаемо като "Шоуто на Канала".

Хубаво е да има и по нещо сериозно от време на време, нищо че предаването е развлекателно. Включването на майката на Азис беше добро попадение.

Няма универсална рецепта за хумористично предаване, всеки го приема и оценява по свой вкус. Дайте шанс на това шоу, гледайте го няколко пъти, едва ли имате по-интересни занимания в неделя вечер. Ако не ви хареса, винаги може да смените канала.

 

Автор: Илия Лазаров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

А защо Малкович не постави "Под игото"? Ще се съизмери с "Хъшове"

Случаят Даная или защо моралът е най-важен за едно общество

Завръщането на легендарния лечител и мъченик Мангъров

След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Ситуацията е "подръж малко тая контрабанда, избори идат"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com