Туристическа Северозападнала България*

9597
Туристическа Северозападнала България*
Снимка: Actualno.com/Ивайло Ачев

Дойдат ли малко повече почивни дни, половин България тръгва на път. Много от тези хора искат да си починат активно - да разгледат места, на които не са били или за които са прочели, или които просто искат да си припомнят.

Такъв беше и моят случай през изминалите почивни дни - отидохме да разгледаме Белоградчишките скали, Магурата и крепостта на Баба Вида. За да го сторим, направихме резервация в едно хотелче, направено по европейски проект - до пещера Магурата. Изкарахме чудесно - с едно огромно и много неприятно изключение. И изключението беше управлението на хотела. Няма да навлизам в унизителни подробности, но се стигна дотам, че гости на "заведението" бяха принудени да си търсят място да нощуват в близкото село, макар да бяха направили резервация още месец декември! За "дребни" недоглеждания като свинското шишче с развалено месо, явно различните видове "узо", предлагани като "Пломари" и отмъстителното "кухнята и барът приемат последни поръчки в 21:15, политика на заведението" няма да влизам в подробности. Защото съм сигурен, че не навсякъде е така, но все още на достатъчно много места е така.

Вече отчитаме 20% ръст на туристите

20% ръст в посещенията на чуждестранни туристи от януари до март 2017 г. в сравнение с първото тримесечие на миналата година. Това отче...

Ще вляза сериозно само в следната тема - няма да прокопсаме в туризма, докато го играем като Андрешко. Когато някой е на почивка, той иска да забрави проблемното си ежедневие - това на много работа, на много ядове, на малко пари и непрекъснати неприятности. Клиентът иска да си почине, най-вече психически и да презареди батериите. Е, не става, когато хората, на които плаща за това, му създават нови негативни емоции. Тези хора трябва да са наясно, че този клиент няма да се върне повече - както и много негови приятели и познати, на които ще разкаже с горчивина за неприятното си преживяване.

България има много с какво да очарова гостите си - родни и чужди. Но дори и малката лъжичка л***а в кацата с мед прави каца с л***а и унищожава всичко. Докато не го разберем, ще се оплакваме само колко западнала и изоставена е Северозападна България. Няма да е така, ако спрем да викаме Неволята. И още един, добронамерен съвет - не е лошо да се слагат тук-там поне табелки, за да може човек по-лесно да намери красивите ни кътчета. Както и не е лошо да не се появява "съвременен импресионизъм" върху хилядолетни рисунки като тези в Магурата - сами вижте заглавната снимка!

* (Актуализация към 11:30 часа на 04.05.2017) От хотелския комплекс до Магурата изрично уточниха, че е имало увеличение на групата с проблемната резервация от 30 души на 38 и заради това част от хората се оказали без резервации. Клиентите без резервации са били настанени в къща за гости в с. Рабиша.

Автор: Ивайло Ачев

Ремонтират почивна база "Пашалийца", ще провеждат семинари там

Утвърждаването на почивна база „Пашалийца“ като туристическа дестинация е една от целите, заложени в Годишната програма за ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

А защо Малкович не постави "Под игото"? Ще се съизмери с "Хъшове"

Случаят Даная или защо моралът е най-важен за едно общество

Завръщането на легендарния лечител и мъченик Мангъров

След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Ситуацията е "подръж малко тая контрабанда, избори идат"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com