В Русия намериха извънземен камък

9203
В Русия намериха извънземен камък

На интересна находка се е натъкнал жител на Ярославска област, Русия, съобщава ИТАР-ТАСС. Човекът попаднал на необичаен камък, различен от типичните за планетата ни скални отломъци. Странният каменен къс тежи 27 килограма и има голяма вероятност да е отломък от метеорит, коментират специалистите. Вече има и първи доказателства за тяхната теория.

Първичната експертиза на находката показва, че камъкът има признаци за извънземен произход.

Извънземните са се появили непосредствено след Големия взрив

Форми на извънземен живот са се появили няколко милиона години след Големия взрив, а хората са нещо като новодомци във Вселената, твърд...

Експертизата е проведена в Центъра за диагностика на микро и наноструктури към Ярославския държавен университет.

„В нашия център имаме голям опит в работата с геолози и биохимици, които понякога носят такива находки. Честно казано, в началото се съмнявах в това, че става дума за метеорит, но сътрудниците ни провериха камъка и откриха в него ниско съдържание на хром, което е първи признак за извънземен произход на обекта“, разказва сътрудникът на диагностичния център Анатолий Чурилов.

Резултатите от анализите и образците са направени в Санкт-Петербургския институт по геология и геохронология на Руската академия на науките.

Учените, проверили данните и провели анализ на относителния състав на химичните елементи в камъка, потвърдили, че с много голяма вероятност става дума за каменен къс с метеоритен произход.

Пилот за малко не се блъснал в НЛО?

Службата за авиационна безопасност на Великобритания разследва съобщението на пилота на пътническия самолет "Еърбъс" А-320 за възникнал...

По думите на Анатолий Чурилов, размерът на камъка е впечатляващ – около 30 сантиметра. Той има яйцевидна форма и е леко разтопен. Тепърва предстои да бъдат направени подробни изследвания на необичайната находка.

Подобни находки в Ярославска област не са често явление. Ако се потвърди извънземният произход на камъка, собственикът би искал отломъкът да бъде наречен Моложски метеорит. Названието не е случайно – то е в памет на град Молога, потопен през 1947 г. при строителството на Рибинския язовир. Това е и мястото, където е намерен самият каменен къс, съобщава ИТАР-ТАСС.

Редактор: Анна Маринова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com