Змийско зомбиране

11575
Змийско зомбиране

Коя е най-важната новина в България дотук през седмицата? Ако гледате "традиционни" телевизии, новина номер едно е избягала в търговски център в Пловдив змия. То не са описания, то не са обяснения, чак в сутрешния блок на Нова телевизия се появи змия от същия вид – някой ако случайно няма интернет и не може да напише съответните ключови думи и да си я гледа змията.

А по същото време тихомълком си текат поредните новини, които всъщност трябва да са тема номер 1 на обществото. И една от тях всъщност е факт от седмица (Actualno.com я обяви на 31 януари в традиционния си преглед на печата, тъй като тя се появи като авторски материал на сайта "Афера") – тази за заведеното в САЩ дело срещу депутата от ДПС Делян Пеевски с обвинение за откраднати 65 млн. долара от КТБ.

Ако делото беше само срещу Пеевски, как да е - макар че изобщо не е малко в чужда държава и то в САЩ да бъде осъден действащ български депутат за измама и пране на пари. Но фактът, че заведеното дело включва обвинение и към друга държавна институция - Българската народна банка (БНБ), всъщност прави нещата още по-важни! Ако БНБ бъде осъдена по дело на частни ищци в САЩ, какво ще последва? Може ли да има последствия за амбицията на България да влезе в еврозоната? Може ли да има последствия за валутния борд? Може ли да се разклати и банковата ни система? Въобще - въпроси, въпроси, въпроси, които следва да бъдат активно коментирани, особено от медии с по-голям ресурс като телевизиите ни!

Нищо подобно - говорим си какво да правим, ако срещнем някоя змия в поредния МОЛ. Ама дали да бягаме със 100 или с 200 км/ч, дали да я хипнотизираме, дали да я погалим и да си я вземем вкъщи да ни лови мишки - много важни въпроси, обществено значими. Защото то да срещаш змия в МОЛ-а си става толкова често, всеки ден направо! А това, че някакъв си депутат, било то и "корпулентен", може да е откраднал едни милиони от нашите джобове с помощта на държавна институция като БНБ и заради това да му бъде раздадено правосъдие в чужда държава - много важно бе! Като ни е толкова маловажно, защо се дърпаме да ни колонизират?

п.п. Заседание по делото ще има на 14 март! Тогава е хубаво да избяга минимум някой тигър в някой МОЛ!

Автор: Ивайло Ачев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

"Никога повече мазно кафе": Как сглобката може да се сборичка за общо въодушевление

Иде Промяната, ама друг път!

Синодът има уникален шанс да спечели доверието ни

Автогол! Костадинов даде начален тласък на следващата проруска партия

Тихата смърт на гражданското общество. И неговия отвъден живот

Ако случаят с Нотариуса бъде заметен, това е краят на всички илюзии

Червени линии и "общности": Как да ротираме и шикалкавим успешно

Преговорите за кабинет: Канят ме, мамо, на тежка сватба

След НЕкоалицията ще видим ли и НЕротация?

Странното облекчение при срива на Фейсбук

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Кой има имен днес днес, 19 март, 2024 г.
Кой има имен днес днес, 19 март, 2024 г.

Днес - 19 март, 2024 г, имен ден празнуват Дария, Найден, Дарина, Дарин. Честит имен ден! Името Дария е женската форма на името на персийския цар...