Змийско зомбиране

11657
Змийско зомбиране

Коя е най-важната новина в България дотук през седмицата? Ако гледате "традиционни" телевизии, новина номер едно е избягала в търговски център в Пловдив змия. То не са описания, то не са обяснения, чак в сутрешния блок на Нова телевизия се появи змия от същия вид – някой ако случайно няма интернет и не може да напише съответните ключови думи и да си я гледа змията.

А по същото време тихомълком си текат поредните новини, които всъщност трябва да са тема номер 1 на обществото. И една от тях всъщност е факт от седмица (Actualno.com я обяви на 31 януари в традиционния си преглед на печата, тъй като тя се появи като авторски материал на сайта "Афера") – тази за заведеното в САЩ дело срещу депутата от ДПС Делян Пеевски с обвинение за откраднати 65 млн. долара от КТБ.

Ако делото беше само срещу Пеевски, как да е - макар че изобщо не е малко в чужда държава и то в САЩ да бъде осъден действащ български депутат за измама и пране на пари. Но фактът, че заведеното дело включва обвинение и към друга държавна институция - Българската народна банка (БНБ), всъщност прави нещата още по-важни! Ако БНБ бъде осъдена по дело на частни ищци в САЩ, какво ще последва? Може ли да има последствия за амбицията на България да влезе в еврозоната? Може ли да има последствия за валутния борд? Може ли да се разклати и банковата ни система? Въобще - въпроси, въпроси, въпроси, които следва да бъдат активно коментирани, особено от медии с по-голям ресурс като телевизиите ни!

Нищо подобно - говорим си какво да правим, ако срещнем някоя змия в поредния МОЛ. Ама дали да бягаме със 100 или с 200 км/ч, дали да я хипнотизираме, дали да я погалим и да си я вземем вкъщи да ни лови мишки - много важни въпроси, обществено значими. Защото то да срещаш змия в МОЛ-а си става толкова често, всеки ден направо! А това, че някакъв си депутат, било то и "корпулентен", може да е откраднал едни милиони от нашите джобове с помощта на държавна институция като БНБ и заради това да му бъде раздадено правосъдие в чужда държава - много важно бе! Като ни е толкова маловажно, защо се дърпаме да ни колонизират?

п.п. Заседание по делото ще има на 14 март! Тогава е хубаво да избяга минимум някой тигър в някой МОЛ!

Автор: Ивайло Ачев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Завръщането на легендарния лечител и мъченик Мангъров

След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Ситуацията е "подръж малко тая контрабанда, избори идат"

За всички има място под Феномена. В скута му - тоже

Завръщането на Борисов и Пеевски, в сглобка N2

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com