„Боко Харам” продължава безнаказано да избива хора из Нигерия

55732
„Боко Харам” продължава безнаказано да избива хора из Нигерия

Явно никой не може да спре издевателствата на нигерийската ислямистка групировка „Боко Харам”. Днес нейни членове са убили 17 души в село в североизточната част на Нигерия, близо до мястото, където преди месец бяха отвлечени повече от 200 ученички. Терористите са пристигнали към полунощ. Някои от местните са се укрили в растителността, ограждаща селото. След като извършили убийствата, частите на „Боко Харам” откраднали храна и превозни средства, съобщава BBC.

Припомняме, че вчера атака имаше и в град Джос, при която при взривове на бомби загинаха 118 души. Смята се, че за нея също е отговорна „Боко Харам”.

Нигерия в хватката на африканските талибани

Миналия месец ислямистката терористична групировка "Боко Харам" отвлече 300 ученички в Нигерия. Във връзка с това неизбежно възниква в...

Преди близо месец групировката, която поддържа връзки с „Ал Кайда”, отвлече над 200 нигерийски момичета от училището им. Все още няма никаква информация за местонахождението им. Появи се обаче видео, на което лидерът на „Боко Харам” обяснява, че ученичките (повечето от които християнки) са приели исляма. Той казва още, че евентуално могат да бъдат разменени срещу арестувани членове на групировката.

Президентът на Нигерия Гудлък Джонсън определи последните атаки на „Боко Харам” като „жестоки и зли”. Неговото правителство обаче е остро критикувано от международната общност за невъзможността да се справи със ситуацията.

Отвличането на момичетата, които са на възраст между 16 и 18 години, шокира целия свят. В социалните мрежи стартира кампанията ‘Bring Back Our Girls’, която бе подкрепена от общественици и звезди от шоубизнеса, както и от първата дама на САЩ Мишел Обама.

 

„Боко Харам” накарали отвлечените нигерийски ученички да приемат исляма

Ислямистката нигерийска групировка „Боко Харам”, която преди около три седмици отвлече повече от 200 ученички от девическо ...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com