X
 
 

Десетки жертви в Мали след въоръжено нападение

605 0
photo of Десетки жертви в Мали след въоръжено нападение
Снимка: Getty Images/Guliver
Няколко десетки човека загинаха в резултат на нападение на неидентифицирани въоръжени мъже в североизточната част на Мали.

Инцидентът се е случил в отдалечен и труднодостъпен район близо до границата с Нигер, съобщи AFP, цитирайки местните власти и военните.

32 убити при нападение в Мали

Най-малко 32 мирни жители са загинали в централно Мали при нападение, за което се предполага, че е извършено от ловци, наречени „...

"През нощта на 11 срещу 12 декември въоръжени нападатели на приблизително 20 мотоциклета нападнаха няколко населени места в района на Менака и убиха местни жители сред туарегите", цитира агенцията изявление на бунтовническата групировка "Националното движение за освобождение на Азауад".

В съобщението се споменава за 47 жертви, а местните власти свидетелстват за няколко десетки загинали.

"Националното движение за освобождение на Азауад" е бунтовническа групировка, претендираща за защита на интересите на туарегите. Тя защитава автономията на няколко района в северната част на Мали.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
6-те зодии, родени да бъдат сами

За повечето хора самотата е бреме, свързано с вътрешни преживявания, емоционален психологически страх и липсата на положителни перспективи....