Египет няма еднозначна хипотеза за причините за катастрофата с руския самолет

7144
Египет няма еднозначна хипотеза за причините за катастрофата с руския самолет
Снимка: Gettyimages.com

Египетската страна очаква чуждите разузнавателни служби да предоставят информация за катастрофата с руския Еърбъс A321 на компанията Когалмавиа над Синайския полуостров на 31 октомври, при която загинаха 224 души.

Това заяви египетският министър на външните работи Самех Шукри на пресконференция в Кайро.

Русия спира полетите до Египет

Руският президент Владимир Путин е наредил спиране на полетите до Египет, докато не бъдат изяснени причините за катастрофата на руския ...

Информацията за руския самолет, която бе разпространена, не бе предоставена на египетските спецслужби в подробности. Очакваме, че техническата информация ще ни бъде съобщена, цитира Ройтерс изявлението на Шукри.

Египет засега няма обяснение за причините за катастрофата с руския самолет. Кайро не отхвърля възможните сценарии, довели до трагедията, но египетското следствие засега няма хипотеза.

Като се позовава на свой източник АФП предаде, че съпоставеният анализ на двете черни кутии с материали, иззети от мястото, където самолетът се разби, наклоняват везните към хипотезата за бомбен атентат.

Разшифроването на записите на данните от полета и на гласовете в пилотската кабина показва, че всичко е било нормално до 24-а минута от полета, когато черните кутии внезапно са преставали да работят, което според източника на агенцията, пожелал анонимност, било симптоматично за мигновена експлозивна декомпресия, а не за техническа неизправност на машината.

Charlie Hebdo осмя руската самолетна трагедия в карикатури

Френският вестник Charlie Hebdo е публикувал цинични карикатури и шеги за катастрофата на руския пътнически самолет Airbus A321 в Египе...

снимка: архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com