X
 
 

ЕС предупреди за предстояща ескалация в Либия

915 0
ЕС предупреди за предстояща ескалация в Либия
Снимка: Getty Images/Guliver
Върховният представител на ЕС за външната политика и сигурността Жозеп Борел на ЕС предупреди  днес, че в района на либийската столица Триполи може да избухнат още по-интензивни боеве и призова за политическо решение на кризата, предаде AFP, цитирана от БНР.

„Скорошните развития в Либия сочат към надвиснала ескалация на насилието в Триполи“, заяви Борел.

Либийският парламент в Бенгази единодушно отхвърли военната помощ от Турция

Парламентът на Либия в Бенгази гласува единодушно против сключените от правителството в Триполи споразумения за военно сътрудничество с...

Съветът за сигурност на ООН заседава днес по въпроса за разполагането на турски сили в Либия в защита на международно признатото правителство от самопровъзгласилата се за национална армия на военачалника Халифа Хафтар.

В събота при въздушен удар срещу военно училище в Триполи загинаха най-малко 30 души. Силите на Хафтар отричат, че стоят зад атаката.

„ЕС призовава всички страни да се ангажират с политическо процес под егидата на ООН“, заяви Борел.

Северноафриканската страна бе хвърлена в хаос с убийството на дългогодишния лидер Муамар Кадафи в подкрепен от НАТО бунт. 

Хафтар обяви обща мобилизация, раздават оръжие и на жените в Либия

Командващият либийската национална армия генерал Халифа Хафтар обяви всеобща мобилизация и противопоставяне на чуждото нашествие, съобщ...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители