Фотографът: Няма скандал в това, че Обама се самоснима на погребението на Мандела

92271
Фотографът: Няма скандал в това, че Обама се самоснима на погребението на Мандела

Една-единствена снимка владее мрежата от два дни насам. На нея се вижда как американският президент Барак Обама, британският премиер Дейвид Камерън и датският премиер Хеле Торнинг-Шмит си правят selfie (обръщат обектива на телефона и се снимат сами) на погребението на Нелсън Мандела. Кадърът предизвика множество критики и дискусии за фриволното поведение на държавните глави по време на толкова официално събитие. Фотографът, който го е направил обаче, смята, че всички го интерпретират грешно, пише Huffington Post.

„Навсякъде около стадиона, където беше церемонията, южноафриканците пееха, танцуваха и се смееха в чест на починалия си лидер. Атмосферата беше абсолютно спокойна и аз не видях нищо шокиращо в случващото се”, коментира фотографът на АФП Роберто Шмид.

Едва от 37% от американците подкрепят Обама

Броят на американците, които не одобряват политиката на Барак Обама като президент, е паднал до рекордно ниско ниво - 37 процента, соча...

На снимката изглежда още, че първата дама на САЩ Мишел Обама не е особено доволна от държанието на съпруга си. Из социалните мрежи дори плъзнаха слухове, че Мишел е изревнувала от красивата датска министър-председателка Хеле Торнинг-Шмит. „Няма такова нещо”, твърди обаче фотографът. „Буквално секунди преди да направя снимката, Мишел също разговаряше и се шегуваше с Камерън и Шмит”, допълва той.

„Шампионът по езика на глухонемите”

Ситуацията със снимката обаче не бе единственият куриоз на погребението на Мандела. „Специалистът”, който превеждаше церемонията на езика на глухонемите, предизвика недоволството на хиляди хора с проблеми със слуха заради жестовете си, които нямаха нищо общо с реалния език. Въпросният Тамсанка Джантийе се оправда с това, че има шизофрения – състояние, за което твърди, че взима лекарства.

Барак Обама и Раул Кастро си подадоха ръка на церемонията в памет на Мандела

Днес, 10 декември, започна възпоменателната церемония в памет на починалия в края на миналата седмица първия чернокож южноафрикански пр...

„Нямаше какво да направя. Бях сам в тази ситуация. Опитах се да се контролирам и да не покажа какво се случва с мен”, каза Джантийе, цитиран от Ройтерс. Ден по-късно обаче той заяви пред местно радио, че е доволен от представянето си. „Мисля, че съм шампион по езика на глухонемите”, каза още той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com