Г-20 са решени да изкоренят ебола

30796
Г-20 са решени да изкоренят ебола
Снимка: Gettyimages

На срещата си в Бризбейн, Австралия, ръководителите на най-развитите страни на планетата обещаха да направят всичко възможно, за да се справят с епидемията ебола.

"Членките на Г-20 се ангажират да направят каквото трябва, така че международните усилия да доведат до изкореняване на епидемията, и да посрещнат нейните икономически и хуманитарни последици в средносрочен план", се казва в цитирано от АФП комюнике, публикувано първия ден от срещата на върха.

Франция разширява мерките за контрол заради ебола в Мали

Франция реши от днес мерките за контрол да обхванат и пътниците, пристигащи от Бамако, столицата на Мали, последната западноафриканска ...

По данни на Световната здравна организация (СЗО) епидемията ебола е взела повече от 5000 жертви, главно в Либерия, Сиера Леоне и Гвинея.

"Ще работим и ще си сътрудничим на двустранна, регионална и многостранна основа заедно с неправителствения сектор," се изтъква още в комюникето, в което не е посочен конкретен финансов ангажимент.

Държавните и правителствените ръководители на Г-20 призоваха Световната банка (СБ) и Международния валутен фонд (МВФ) да продължат да помагат на засегнатите страни, като набележат нови гъвкави механизми, с които да се справят в бъдеще с икономическите последствия от подобни кризи.

СБ защити своя проект за създаване на "спешен фонд" с цел по-добра реакция на бъдещи пандемии, така че да не се повтори бавната, закъсняла и откъслечна реакция на атаката на вируса ебола.

Над 14 хил. души са се заразили с ебола, отчита СЗО

Почти 14,5 хиляди души са били заразени с вируса ебола. Това сочат данните на Световната здравна организация, цитирани от РИА Новости. ...

Според институцията разпространението на сегашната епидемия може да струва 32 милиарда долара на Западна Африка до края на 2015 г.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com