X
 
 

Кметът на Йоханесбург подаде оставка

475 0
photo of Кметът на Йоханесбург подаде оставка
Снимка: Pixabay
Кметът на Йоханесбург, най-големия град на Южна Африка, подаде оставка, заявявайки, че се оттегля от основния опозиционен Демократичен алианс (ДА) заради подхода на партията към расовото неравенство.

Когато Херман Машаба беше избран през 2016 г., той стана първият кмет на града, който ние е от управляващия Африкански национален конгрес (АНК), откакто апартейдът приключи през 1994 г., припомня БГНЕС.

Избори в ЮАР доведоха до бунт и 59 арестувани

Южноафриканската полиция арестува близо шестдесет души след бунт в предградие на Йоханесбург, предизвикан от обвинения в изборни изма...

60-годишният милионер, който направи богатството си от продукти за черна коса, беше един от най-високопоставените политици в про-бизнес ориентирания ДА, дълго смятан за партия за бели хора от средната класа.

Но в понеделник той напусна ДА, което означава, че вече не може да изпълнява функциите на кмет.

"Не мога да се примиря с група хора, които смятат, че расата е без значение при обсъждането на неравенството и бедността в Южна Африка", каза Машаба на пресконференция в Джобърг, както е популярно известен мегаполисът.

Той каза, че решението му е предизвикано от избирането на бившата лидерка на ДА Хелън Зиле за председател на федералния съвет на партията през уикенда.

Жираф влезе в ресторант и почти си поръча на бармана

Комичната случка се разигра в един от най-известните и посещавани от туристи паркове в Йоханесбург, ЮАР. Ресторантът в „Lion Park...

ДА е погълнат от борба за власт между първия си черен лидер Ммуси Маймане - близък съюзник на Машаба - и старата гвардия, представлявана от Зиле

Зиле разпали спорове с твърдението си, че има някои положителни аспекти на колониализма.

"Избирането на Зиле за председател на федералния съвет представлява победа за хората в ДА, които стоят диаметрално противоположно на моите убеждения и ценностна система", каза Машаба.

ДА се бори да промени имиджа си като партия, традиционно ориентирана към белите. Неговият дял при вота намаля на изборите по-рано тази година, въпреки многобройните скандали, които заливат АНК.

Посредствена игра и срам за Испания

Шокираща загуба след слаба игра и едва втори неуспех в последните три години за действащия европейски и световен шампион Испания поднес...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители