Президентски син с туитове, които разсмиват и тревожат

2424
Президентски син с туитове, които разсмиват и тревожат
Снимка: iStock

Синът на президента на Уганда Йовери Мусевени - Михузи Кайнеругаба, е експерт по грубите шеги в Туитър, но това негово поведение буди безпокойство сред сънародниците му, отбелязва Асошиейтед прес в анализ.

Кайнеругаба се пошегува в Туитър, че неговата страна може да нахлуе в съседна Кения, похвали руския президент Владимир Путин и предложи едър рогат добитък като зестра, за да може да се ожени за Джорджа Мелони.

Тези туитове породиха доста смях у сънародниците на Кайнеругаба, но някои от туитовете, касаещи възможността той да наследи на президентския пост баща си, бяха посрещнати от угандийците с безпокойство.

"Аз ще бъда президент на Уганда след баща ми", написа в туит по-рано този месец Кайнеругаба.

ОЩЕ: Президентът на Уганда бе преизбран за пети път

Президентът Мусевени, който е на 78 години, е на власт от 37 години в Уганда и досега не е казвал, че ще се оттегля от поста си. Но синът му е вече на 48 години. Това е с 6 години повече от възрастта, на която Мусевени стана президент. Така че туитовете на Кайнеругаба, че ще наследи баща си на президентския пост, се възприемат от някои като проява на неговото нетърпение да заеме президентския пост. 

Сега Кайнеругаба, който е и генерал с четири звезди, е военен съветник на баща си. Той е роден в Танзания, когато Мусевени бе активист на нелегалната борба срещу угандийския диктатор Иди Амин. Кайнеругаба е учил в Уганда, а после се е обучавал във военни училища във Великобритания и в САЩ. Бързо е е издигнал в редиците на армията, като това подхрани и спекулациите, че има таен план за издигането му и до президентския пост.

Откриха големи златни находища в Уганда

В Уганда са открити няколко големи златни находища, съобщава говорител на правителството, предава ДПА, цитирана от БТА. Залежите от зл...

Приближени на президентския син обаче го обрисуват като импулсивен и се позовават на изявленията му в Туитър.

Кайнеругаба вече трябваше да се извини за един такъв пост. В Туитър той се пошегува, че угандийските сили може да превземат за две седмици кенийската столица Найроби. А след този вербален инцидент Мусевени дори издигна още повече сина си в армейските редици.Наследникът на Мусевени пък продължи с провокациите си в Туитър. Той предупреди в един от туитовете си, че онези, които се противопоставят на баща му, се противопоставят на него самия, а пък онези, които се противопоставят на него, се противопоставят на баща му.

Противници на Кайнеругаба припомнят,  че едно време той е бил командир в угандийските специални сили и като такъв е нарушавал човешките права. Опозиционният лидер Боби Уайн каза, че той  и неговите поддръжници са станали жертва на насилие от страна на тези сили. Угандийски сатирик, живеещ сега в изгнание в Европа, пък твърдеше, че Кайнеругаба е наредил неговото измъчване, докато е бил в ареста.

По същата тема изданието "Политико" припомня, че Кайнеругаба миналата година попита в Туитър своите 600 000 последователи колко според тях крави, може да предложи като зестра за ръката на Джорджа Мелони. Президентският син дори говори за определена порода крави - нкоре, които били най-красивите, според него на земята. Той припомни, че според традициите в неговата страна, когато човек харесва някое момиче, то той й дава хубава крава като подарък. И после допълни, че той веднага би дал 100 крави нкоре за ръката на Мелони. След което предупреди, че ако Рим отхвърли тази оферта, то това ще означава, че угандийците ще трябва да превземат Рим, което ще им отнеме само няколко дни.

След серия от туитове, издържани все в този дух, самият президент на Уганда се извини за поведението на сина си, припомня "Политико" и допълва, че заради провокативните си туитове президентският син пък е наричан "Туитващият генерал".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АФРИКА:

Повече от 100 затворника избягаха от затвор в Нигерия

Сериозни наводнения и десетки загинали: Кения е на ръба (ВИДЕО)

Режим на тока в Египет

Катастрофа с хеликоптер в Кения, загинали са висши военни

След откуп: Сомалийските пирати освободиха отвлечен кораб

Една година от войната, която забравихме: Суданците са на ръба

Русия докара ПВО и военни инструктори в Нигер (ВИДЕО)

Украйна открива посолства в Африка

Египет: "Най-трудният Рамадан от Средновековието насам"

Десетки загинали при преобръщане на рибарско корабче в Мозамбик (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com