Зенитно-ракетен комплекс ще подкрепя руските сили в Сирия

9541
Зенитно-ракетен комплекс ще подкрепя руските сили в Сирия
Снимка: Getty Images / Guliver

Русия изпраща зенитно-ракетен комплекс в Сирия, чиято цел е да подкрепи въздушната кампания на Москва в страната. Това съобщи командирът на руските военновъздушни сили Виктор Бондарев, предаде AFP.

"Ние изпращаме там не само бойни самолети и хеликоптери, но също така и зенитно-ракетни комплекси“, каза той пред руския в. "Комсомолская правда". Бондарев допълни също, че Москва е взела решението да изпрати в Сирия и ракетни системи, тъй като „ние взехме предвид всяка възможна заплаха“.

Черната кутия на разбития руски самолет в Египет е сериозно повредена

Черната кутия на руския Airbus 321, който се разби в Египет, е сериозно повредена. Извършва се работа по копиране на нейното съдържание...

"Може да има различни форсмажорни ситуации. Нека си представим, че военен самолет е отвлечен, изпратен в съседна държава и срещу нас са насочени въздушни удари. Ние трябва да сме готови за това“, допълни той.

Според Бондарев Русия има повече от 50 самолета и хеликоптера в Сирия „точно колкото ни трябват. В момента не се нуждаем от повече".

Той каза също, че руският изтребител, който навлезе в турското въздушно пространство през октомври, е предприел тези действия, защото докато е летял по границата с Турция при гъста облачност „оборудването показало, че някои наземни системи за въздушна отбрана са се опитвали да го прихванат.

“По тази причина пилотът е трябвало да предприеме противоракетни маневри. Затова той е преминал съвсем малко в турското въздушно пространство и ние честно си признаваме“, допълни той.

Русия обяви докога ще нанася удари в Сирия

Русия ще нанася въздушни удари по позиции на бойци от терористични групировки в Сирия, докато армията на Дамаск настъпва. Това обяви оф...

Руското министерство на отбраната до сега е заявявало само, че самолетът е навлизал в турското въздушно пространство заради лошо време. Според Анкара руският изтребител е напуснал нейното пространство, след като е бил прихванат от два турски изтребителя F-16.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com