30 души станаха жертва на "снежната буря на века" в САЩ

2247
30 души станаха жертва на "снежната буря на века" в САЩ
Снимка: БГНЕС

Броят на загиналите в резултат на снеговалежите в САЩ нарасна до 30 души, съобщава АР. По-рано беше съобщено за 28 загинали.

В щата Делауеър част след разчистването на снега пред дома си от инфаркт починал полицейски офицер. Още двама души са загинали от сърдечен пристъп при разчистване на снега в щата Мериленд.

Снежна буря "приземи" 3 хил. полета в САЩ

Повече от 3000 полета бяха отменени днес в САЩ, след като нова снежна буря връхлетя североизточната част на страната, предаде БГНЕС. С...

Възрастна двойка починала вероятно от отравяне с въглероден окис. Според информация на полицията поради снеговалежите те останали без електричество и роднина поставил в гаража им генератор, като оставил вратата притворена. След това по неизяснени причини вратата се затворила и домът се изпълнил с газове.

На пътя на снеговалежите, започнали в Щатите на 22 януари, се оказали около 90 милиона жители на САЩ. Властите в 11 щата са обявили извънредно положение, като във Вашингтон е бил блокиран транспортът, а в Ню Йорк забранили движението на автомобили по улиците. Властите на американската столица, Ню Джърси и Ню Йорк призовали жителите да не излизат на улицата..

Според местните медии след снеговалежите, при които в някои райони паднали до 70 см сняг и 200 000 дома останали без електричество, се появила опасност от силни наводнения.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com