X
 
 

Американска оценка: Щетите от "Дориан" на Бахамите са ужасяващи

1652 0
photo of Американска оценка: Щетите от "Дориан" на Бахамите са ужасяващи
Снимка: Getty Images/Guliver
Ръководителят на Американската агенция за международно развитие (USAID), Маркъс Грийн е сравнил щетите от урагана "Дориан" на Бахамските острови с тези на ядрена бомба. Грийн разказа, че е прелетял със самолет над Бахамите, за да наблюдава щетите, причинени от бурята на Гранд Бахама и островите Абакос.

"Дориан" мина през Бахамите миналата неделя, когато беше ураган с категория от пета степен и с пориви на вятъра, достигащи до 300 км/ч. Засега официално жертвите му са 43 души, но се очаква броят им да нарасне.

Франция с по-специална помощ за Бахамските острови след бедствието "Дориан"

Франция изпраща войски за подпомагане на пострадалите от урагана в „Дориан“ на Бахамсикет острови, се казва в съобщение на ...

Премиерът на Бахамите Хуберт Минис нарече загубата на живот "катастрофална и опустошителна".

"Бях поразен от природата на опустошенията. Има части от Абако и Бахамските острови, където няма големи щети. След това има струпвания и общности, които са били опустошени, почти сякаш върху тях са паднали ядрени бомби", коментира Грийн пред Reuters.

USAID казва, че работи с правителството на Бахамските острови за осигуряване на спешен подслон, медицинска помощ, храна и вода.

Досега около 3 500 души са евакуирани в Насау. В събота круизен лайнер, превозващ 1400 души, акостира в Ривиера Бийч, Флорида. Длъжностните лица заявиха, че Насау ще се бори да приюти всички хора, които се нуждаят от подслон.

Жертвите на "Дориан" пак се увеличиха

Жертвите на урагана "Дориан" на Бахамските острови вече са 43 души, предаде БГНЕС. Информацията беше съобщена официално от властите и ...

Според Световната програма за храните на ООН около 70 000 души се нуждаят от храна и подслон. Островите имат население от около 400 000 души.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители