Американски държавни служители обградиха Белия дом и Конгреса

38175
Американски държавни служители обградиха Белия дом и Конгреса
Снимка: Guliver/Getty Images

Напрежението около американския бюджет ескалира, след като разгневени американски държавни служители обсадиха Белия дом и сградата на Конгреса.

Служителите протестират срещу принудителния отпуск, който им беше наложен заради невъзможността на демократи и републиканци да постигнат договорка за тавана на публичния дълг в САЩ за новата финансова година, която започна да тече от 1 октомври.

След две седмици САЩ може да остане без финансови средства

Американският Конгрес не успя да постигне договорка относно вдигането на тавана на публичния дълг в САЩ в последния възможен момент и т...

Няколко десетки държавни служители и възмутени граждани се опитаха да пробият огражданията пред сградата на Белия дом, информира Нова телевизия. Полицаи от звеното за борба с масовите безредици бяха изпратени на място, но до по-сериозни сблъсъци не се стигна, макар че имаше бутаница и махане на заграждения. Няма данни за пострадали и арести.

Американското правителство работи с ограничен капацитет от началото на месеца заради неуточнения бюджет за новата година. Поради нуждата от приоритети в харченето на средствата около 800 хил. държавни служители вече две седмици са в принудителен отпуск без яснота кога ще се върнат на работа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com