Бедността прави венецуелките проститутки

18910
Бедността прави венецуелките проститутки
Снимка: Getty Images

В петък вечер колумбийският град Кукута на границата с Венецуела се оживява. Мъжете, влезли в бордея "Колегас", започват да се разделят с ризите и коланите си, защото заведението е пълно с оскъдно облечени жени, които изстрелват фрази на испански. "Повечето от работещите тук са венецуелки", казва келнерът, пише в. "Хъфингтън пост".

Кукута винаги е бил оживен граничен град, тъй като в него има черен пазар на контрабандни стоки от Венецуела. Но не всичко е стока. Проституцията, която не е нелегална в Колумбия – е голям бизнес край границата. Повечето от жриците на любовта са от Венецуела, тъй като бедността в родината им ги праща в Кукута да припечелват пари.

Голяма част от проститутките пристигат само за по няколко дни в Колумбия, където пълнят портмонетата си с пари. Техните презгранични чести пътувания са показател за задълбочаващата се икономическа криза във Венецуела.

"Във Венецуела няма какво да се работи", казва Алондра, венецуелска жрица на любовта на около 30 г., която прекарва половината от времето си в Кукута. И допълва, че в родината й цари диктатура. Друга жена - "Дженифер", работи в бордея, а в нормалния живот е счетоводител от град Сан Кристобал, на около 50 км. от границата. Тя казва, че работата й като проститутка й осигурява парите, с които отглежда двегодишния си син. "С една седмица работа тук мога да изкарам повече, отколкото за месец в Сан Кристобал", допълва тя. Дженифер взима по 50 000 колумбийски песос /22 долара/ за секс сеанс от 20 минути. А това е добър доход, при положение, че във Венецуела минималната месечна заплата е 21 долара.

Пред бардака пък София, студентка по археология от Мерида, Венецуела, си почива. И казва, че за един уикенд може да изкара 400 долара – 20 пъти повече от минималната месечна заплата в родината си. Тя вече си била купила парцел земя в родния си град и се надява да построи къща и да живее там.

Но не само проституцията е начинът, по който жените от Венецуела печелят в Колумбия. Десетки работят в салони за красота, където изкарват средно по 15 долара дневно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com