Брутални полицейски действия в САЩ - заради мобилен телефон (ВИДЕО)

7078
Брутални полицейски действия в САЩ - заради мобилен телефон (ВИДЕО)
Снимка: Gettyimages

Нов, при това документиран случай на крайни действия на американската полиция срещу чернокож гражданин на САЩ предизвика сериозен отзвук в големите западни медии.

Става въпрос за употребена сила от страна на белокож полицай в гимназия "Спринг Вали" в окръг Колумбия, Южна Каролина, съобщава BBC. Той буквално влачи като чувал с картофи чернокожа ученичка, която не е пожелала да напусне учебен час, макар да е била изгонена от учителя и въпреки намесата на заместник-директор.

Наказанието за полицаите, подритвали човек - само дисциплинарно?

Подритваният от полицаи мъж, който стана известен от видеоклип вчера (7 септември), има десетина регистрации за кражба, наркозависим е ...

От полицията твърдят, че на заснетото видео се виждало, как ученичката, чието име засега е неизвестно, се опитва да удари служителя на реда. Въпреки това ще има разследване дали няма превишаване на права по служба. Разследването ще се води от ФБР. Полицаят е временно отстранен от работа.

Авторът на видеото е друг ученик – Тони Робинсън. По думите му всичко започнало, когато съученичката му извадила мобилния си телефон в час и не е пожелала да го прибере, въпреки учителска забележка. Веднага последваха и реакции в медиите – предимно с искане за наказателна отговорност на полицая. Вижте и сами видеото:

Снимка: Архив

Битите на "13-ти март": Не се оплакахме, не вярвахме, че нещо ще се промени

Пихме по няколко бири, тръгнах да я изпращам към тях и се скарахме за някакви глупости. Така Александър Грошанов, един от двамата бити ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com