Бунтовете във Венецуела се ожесточават все повече

40967
Бунтовете във Венецуела се ожесточават все повече
Снимка: Getty Images

Не само протестите в Украйна разтърсиха света. Ситуацията във Венецуела също става все по-опасна. Опозиционни протестиращи и полиция в столицатат Каракас влязоха в сблъсъци в събота в края на мащабна демонстрация срещу правителството на Николас Мадуро, предаде Ройтерс, цитирана от КРОСС.

До този момент жертвите са осем, а най-малко 140 ранени.

Хиляди демонстранти изпълниха улиците с искания за оставката на правителството, докато в същото време протести провеждаха и поддръжници на правителството. Впоследствие двете страни прибегнаха до насилие - едните замеряха другите с камъни, а другите прибегнаха до сълзотворен газ.

Това е най-сериозният протест срещу властта, откакто президентът Николас Мадуро зае поста на покойния си предшественик Уго Чавес. Опозицията го обвинява, че не може да се справи с инфлацията и масовото обедняване на населението.

През последните седмици латиноамериканската държава е разкъсвана от протести срещу и в подкрепа на правителството на Николас Мадуро.

Военни части са разположени в много градове, съобщават местни медии. Според свидетели въоръжени от властта паравоенни формирования обикалят къщите, арестуват и стрелят по участници в антиправителствените протести.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка