X
 
 

Цената на петрола се срина по-бързо от очакваното

3237 1
photo of Цената на петрола се срина по-бързо от очакваното
Снимка: iStock
Рекордният скок на цената на петрола се задържа едва един ден, след като Саудитска Арабия обяви, че ще възстанови производството на петрол по-бързо от очакваното, пише АФП.

Цената на петрола спадна с повече от 5 процента във вторник, след паниката в понеделник, предизвикана от атаки от въздуха срещу най-големия комплекс за преработка на суров петрол в страната, предаде БГНЕС.

Кувейт призова армията да бъде готова да осигури безопасността на страната

Министърът на външните работи на Кувейт Сабах ал Халед ас Сабах призова въоръжените сили да бъдат готови да реагират на всяка заплаха с...

"Безспорно цените, достигнати в понеделник нямаше как да се задържат, тъй като прекомерното предлагане остава доминиращия проблем тази година, но резкият спад дойде по-рано, отколкото очаквахме.", казва водещият пазарен анализатор на компанията за онлайн борсови сделки Ай Джи (IG).

"Искам да успокоя всички в Саудитска Арабия, че цените на петрола вече са на същите нива, на които бяха преди 03:43 часа в събота.", каза министъра на енергетиката на страната принц Абдулазис бин Салман, говорейки за точния час на атаките срещу рафинериите.

"Ние произвеждахме 9,89 милиона барела на ден. През октомври продукцията ни ще бъде отново точно 9,89 милиона барела на ден.", допълни принца.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители