Джеймс Коми: Който има представа за мафията и е наблюдавал Доналд Тръмп, ще види сходствата

4039
Джеймс Коми: Който има представа за мафията и е наблюдавал Доналд Тръмп, ще види сходствата
Снимка: Getty Images/Guliver

"Всеки, който има и бегла представа за мафията и е наблюдавал Доналд Тръмп, ще види сходствата. Даже не цялата му кариера, само последните 8-10 години". Това заяви бившият директор на ФБР и прокурор срещу мафията Джеймс Коми в предаването "Панорама" по БНТ. Той е автор и на романа "Сентрал Парк Уест", който излиза за първи път в чужбина именно в България.

"Самият Тръмп вижда тези сходства. Възприел е говора на мафиотския бос. Той не те заплашва, че ще ти запали магазина. Мафиотският бос ще каже: "Аз пазарувам тук и би било жалко, ако ти изгори магазинът. Дано да имаш застраховка". Доналд Тръмп говори така. Така организира и света около себе си. Всичко се върти около него. Всеки разговор, всяко действие се върти около това каква полза би имал босът. Как да се утоли жаждата на боса за нещо си. Така че – да. Имаш ли очи, ще видиш сравнението", категоричен е той.

Тръмп обвини Коми в престъпления

В интервю на АВС президентът Доналд Тръмп обвини бившия директор и други от Федералното бюро за разследване в извършване на "много прес...

Бившият директор на ФБР Джеймс Коми вярва, че Тръмп е възпрепятствал правосъдието

Като директор на ФБР Коми отстоява своята независимост. Разследва докрай мейлите на Хилъри Клинтън, въпреки че тя е кандидат за президент, а до изборите остават дни. Въпреки че не открива престъпление, го обвиняват, че е загубила заради него. После се опълчва на Доналд Тръмп. Президентът иска Коми да смачка разследване по руските връзки на негов съветник. Директорът отказва и трябва да напусне ФБР шест години преди края на мандата.

Тръмп: Джеймс Коми трябва да е в затвора

"Естеството и качеството на правораздаването са на приливи и отливи. По-важното: в нашето усещане има приливи и отливи. Но аз гледам по-дългосрочно, а и видях отблизо как реагира съдебната система на САЩ след изборите от 2020. Тогава върху нея и върху американския народ се стовари лавина от лъжи. Системата удържа. Независимо дали съдиите бяха назначени от републиканците или от демократите. Защото нейната култура има дълбоки корени, не е гъвкава. Понякога това дразни, ако искаш да я промениш. Усилията на Доналд Тръмп да обърне честните ни избори дадоха резултат. Има причина за това: културата на нашата правна система. Независимо от политическата си ориентация, съдиите ни се основават на факти и на Закона. Не толерират лъжливи показания в съдебна зала. Притеснява ме, че американците не видяха ясно това. Но то вдъхва голямо спокойствие в тези трудни времена. Корените на нашата съдебна система стигат чак до сърцето на земята", обяснява Коми.

Бившият директор на ФБР Джеймс Коми вярва, че Тръмп е възпрепятствал правосъдието

Доналд Тръмп е "морално неспособен" да бъде президент на Съединените щати, каза в интервю за телевизия ABC бившият директор на ФБР Джей...

Коми на закритата сесия: Главният прокурор се е срещал 3 пъти с руския посланик

Бившият директор на ФБР не вярва, че Доналд Тръмп може да бъде избран отново за президент догодина. "Понякога се чудиш как хората правят шантави неща. Но американците ще решат дали Тръмп ще бъде избран отново. Аз не мисля, че ще се случи. Електоралната му подкрепа не е пораснала в последните 4-5 години. Така че не се притеснявам. Едновременно с това, нашата съдебна система ще му потърси отговорност; това вече става. На теория, народът може да избере един осъден престъпник. Не мисля, че ще го направи, но би могъл. И това показва какво разделение има между съдебната система и политиката в Америка", обясни той.

Джеймс Коми: Нямам никакво съмнение, че Русия се намеси в президентските ни избори

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Десетки радикални пропалестински активисти превзеха сградата на Колумбийския университет (ВИДЕА)

Тежка присъда за американец за опит за шпионаж

Джо Байдън проведе разговор с лидерите на Катар и Египет

Най-малко 25 загинали след автобусна катастрофа в Перу

Трима полицаи загинаха при престрелка в Северна Каролина (ВИДЕО)

САЩ и Мексико с общи мерки срещу миграцията

Вашингтон обвини израелски отряди в груби нарушения на правата на човека

Акула нападна и рани тежко британец на Карибите

Торнадо в САЩ уби четирима души, сред които и бебе (ВИДЕО)

Мъск: Държавите се свиват

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com