Доналд Тръмп накара още един от конкурентите си да отстъпи

1026
Доналд Тръмп накара още един от конкурентите си да отстъпи
Снимка: Getty Images

Очертаващият се все по-ясно като победител за кандидатурата на Републиканската партия за нов американски президент милиардер Доналд Тръмп елиминира още един от вътрешните си конкуренти. Сенаторът Тед Круз реши да се откаже от надпреварата, след като стана ясно, че и в Индиана Тръмп печели.

На първичните избори на Републиканската партия в Индиана Тръмп си гарантира победа с повече от 50% от гласовете. Той изпревари уверено Тед Круз (36%) и губернатора на щата Охайо Джон Кейсик (7,9%), предаде БГНЕС. Това означава, че Тръмп печели още 57 делегати, които би трябвало да дадат своя вот на конгреса на 18-21 юли в Кливлънд, щата Охайо в негова полза. Гласовете все още се броят, но крайният резултат изглежда в полза на Тръмп. Това накара Круз да се откаже от надпреварата, тъй като не вижда шанс за победа, защото "избирателите са избрали друг път".

Заради страха от Доналд Тръмп - бум на заявленията за гражданство

Десетки хиляди имигранти подават молби за получаване на американско гражданство от края на миналата година, предаде Асошиейтед прес. З...

При демократите Бърни Сандърс все още не отстъпва пред Хилари Клинтън, след като предварителните данни в Индиана сочат негова победа. Сандърс води с 53 на 47 процента на Клинтън.

В Индиана борбата при демократите е за гласовете на 92 делегати на конгреса, на който ще бъде официално номиниран кандидат на Демократическата партия на президентските избори в САЩ. В момента Клинтън си е осигурила подкрепата на 2165 делегати на бъдещия форум, а Сандърс - само 1357. За да си осигури номинацията за кандидат-президент на националния конгрес, претендентът е необходимо да има подкрепата на 2383 от 4764 делегати.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка