Доналд Тръмп не вижда полицейското насилие като системен проблем в САЩ

1339
Доналд Тръмп не вижда полицейското насилие като системен проблем в САЩ
Снимка: Getty Images

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че ужасно съжалява за всеки, който преживява това, попитан какво е неговото послание към семейството на Джейкъб Блейк, докато говори на кръглата маса в Кеноша, Уисконсин, съобщава CNN.

Чувствам се много зле за всеки, който мине през това, затова имаме честта да се срещнем с пасторите. Както знаете, има процес на разследване, каза Тръмп, според БГНЕС.

Тръмп се скара публично с кмета на Портланд заради безредиците там

Насилието в управляваните от демократите градове на САЩ може да бъде прекратено само със сила. Това мнение изрази в Twitter американски...

Чернокожият Джейкъб Блейк беше прострелян със седем куршума в гърба от полицай в Кеноша, предизвиквайки гневни демонстрации в града.

В момента се случва нещо важно, предполагам, че е под местно разследване. Знам, Бил, че ти също участваш, каза Тръмп, обръщайки се към главния прокурор и правосъден министър Уилям Бар.

Надявам се, че ще намерят верния отговор. Това е сложна тема, за да бъда честен с вас. Но се чувствам много зле за всеки, който трябва да премине през подобно нещо. Съжалявам, че не можах да говоря с майката, чух, че тя е добра жена. Чух от пастора ѝ, че е много добра жена. Но можете да видите, когато говоря с пасторите, виждам точно какво е и те разбират къде съм, заяви Тръмп.

Тръмп посети Кеноша против желанието на официални лица, които искаха да стои далеч от града, който все още е под въздействието на емоциите след неотдавнашната стрелба по невъоръжен чернокож от органите на реда и последвалите протести, които се превърнаха в смъртоносни събития.

За първи път самият президент говори за стрелбата по Блейк по време на кръглата маса. Той неколкократно се обръща към хора, чийто бизнес е бил засегнат от протестите и обеща подкрепата си на полицията, но нито веднъж не спомена за полицейско насилие, освен за да изрази отново подкрепата си към служителите, които задушават и убиват. някого ненужно.

Новият случай с полицейска стрелба в САЩ - раненият е имал нож

Главният прокурор на Уисконсин Джош Каул идентифицира Рустен Шески като полицая, който стреля седем пъти по чернокожия Джейкъб Блейк до...

Едва след повече от 30 минути от началото на събитието някой в стаята спомена Блейк по име, когато един пастор каза, че продължава да се моли за изцелението на Джейкъб. Президентът не обърна внимание на този коментар.

Единствената присъда на Тръмп беше осъждането на опасната антиполицейска реторика, независимо от факта, че въоръжен поддръжник на президента, за когото се твърди, че действа като пазител на реда, е убил двама души по улиците на Кеноша по време на протестите.

Тръмп каза, че не смята, че полицейското насилие е системен проблем в отговор на въпросите на някои пастори в залата дали мисли, че полицейското насилие е системен проблем. Двамата пастори задали този въпрос бяха Джеймс Уорд и Шарън Уорд, които казаха, че са пастори на Джулия Джаксън, майката на Джейкъб Блейк. Те бяха единствените чернокожи, които седяха на кръгла маса за обществена безопасност и бяха единствените участници, които споменаха стрелбата по Блейк, преди президентът да отговори на въпроси от пресата.

Когато репортер попита Уорд дали, подобно на други лидери в чернокожата общност, вярва, че полицейското насилие е системен проблем, Тръмп се намеси с думите: "Не мисля така. Мисля, че полицията върши невероятна работа и мисля, че има някои гнили ябълки". Има и друга ситуация, когато те са под огромен натиск и не се справят добре. Наричат го „задушаване“ и се случва, добави той.

Президентът също така предполага, че личните му взаимодействия с полицията са достатъчно доказателство, за да знае, че полицейското насилие не е системен проблем. Не, но изобщо не вярвам в това, каза той на журналиста. Срещнах толкова много полицаи. Имам подкрепата на толкова много, може би всички.

Тръмп мобилизира федерални сили заради поредните безредици след полицейска стрелба по афроамериканец

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви в Twitter, че федералните правоприлагащи органи ще бъдат изпратени в Кеноша, Уисконсин, за да пот...

Пасторите така и нямаха възможност да отговорят на зададения от репортера въпрос дори след като той се опита да обясни, че не е към президента.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

"САЩ твърдо подкрепя отбраната на Израел": Лойд Остин предупреди Иран

САЩ с впечатляваща военна поука за Иран след атаката срещу Израел (ВИДЕО)

"Няма да има справедлив съдебен процес": Тръмп видя сериозен проблем със съдия

САЩ: Атаката на Иран беше грандиозен провал

Джо Байдън: Искаме да предотвратим по-нататъшна ескалация в Близкия изток

След смъртта на снимачната площадка: Оръжейникът на филма отнесе ефективна присъда

Масова стрелба в Чикаго, убито е 9-годишно дете (ВИДЕО)

Австралийската полиция в Сидни: Убиецът се е насочвал към жени

Исторически процес: Доналд Тръмп се изправя пред съда в Ню Йорк

Вълна от медузи заплашва Венецуела

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com