Драстично увеличение на броя на сексуални посегателства в американската армия

1865
Драстично увеличение на броя на сексуални посегателства в американската армия
Снимка: iStock/Guliver

Американското Министерство на отбраната съобщи, че броят на сексуалните посегателства в армията е нараснал почти с 38% през 2018 г. в сравнение с резултатите, получени от проучване преди две години. За това информира „Сабах“.

Пентагонът съобщи, че през изминалата година има 6 053 доклада за сексуални посегателства, според анонимно двугодишно проучване. Това е най-високата цифра откато американските военни започнаха да получават този вид данни през 2004 г.

Франция иска ключова роля в косовския въпрос, Прищина разчита на САЩ

Срещата в Берлин между Косово и Сърбия, организирана от германския канцлер Ангела Меркел и френския президент Еманюел Макрон, не успя д...

Нещо повече, действителните сексуални посегателства вероятно са около три пъти по-големи от броя на докладваните, като се има предвид, че само една от всеки три жертви в армията подава жалба. Според военното проучване миналата година 20 500 мъже и жени са претърпели определен вид сексуално насилие. Приблизителният брой през 2016 г. е 14 900.

"Става ясно, че сексуалното насилие и сексуалният тормоз са постоянни предизвикателства пред нас", заяви в изявление действащият министър на отбраната Патрик Шанахан. "Трябва да се признае категорично, че не изпълняваме стандартите и очакванията от нас. Това е неприемливо."

В проучването, провеждано на всеки две години, се посочва, че не само броят, но и зоните на разпространение на сексуални посегателства са се увеличили през 2018 година.

Около 6,2% от жените в Министерството на отбраната са били подложени на сексуално насилие или нежелан сексуален контакт през 2018 г., в сравнение с 4,3% две години по-рано, се казва в доклада.

Нивото при мъжете е много по-ниско и относително стабилно: 0,7% са преживели същото през 2018 г., малко по-високо ниво от 0,6% преди две години, предаде БГНЕС.

Лекари, извършващи аборти в САЩ, могат скоро да получат затвор

Южният американски щат Алабама се готви да приеме закон, който би означавал затвор за лекари, извършващи аборти, дори в случаите на изн...

Проблемът е най-голям при морската пехота: около 10,7% от жените в тази служба съобщават за сексуално насилие през миналата година, в сравнение със 7,5% във военоморската флота и по-ниски ставки в другите служби.

Сексуалните посегателства срещу мъже от всички служби са в диапазона от 0,7 до 0,8%.

Общите оценки за посегателствата, за които се съобщава или не, подчертават проблема за двата пола: миналата година, според Пентагона, над 13 000 жени и повече от 7 000 мъже са били подложени на сексуален тормоз или изнасилване.

Докладът показва, че при най-младите жени рискът е най-голям и че техните нападатели, както и те, най-често са с нисък ранг, равен или малко по-висок от този на жертвата.

Това показва необходимостта от по-добро разбиране за общуването между по-младите служители, особено с разрастването на социалните мрежи, според експерти.

Тръмп покани Орбан във Вашингтон

Държавният глава на САЩ Доналд Тръмп покани министър-председателя на Унгария Виктор Орбан на посещение във Вашингтон. Съответното обяви...

"Това е едно от нещата, които искаме да проучим: да видим какви рискове създават социалните мрежи", казва Нейт Галбрейт, заместник-директор на Службата за превенция и реакция при сексуални посегателства към Пентагона.

Шанахан заяви пред Конгреса, че е подкрепил предложение конкретно престъпление за сексуален тормоз да се превърне в казус, разрешаван с помощта на уникалната военна съдебна система.

Сенаторът Кирстен Джилибранд, кандидат за демократически президент и застъпник за преразглеждане на правилата за преследване на сексуални престъпления в американската армия, каза, че докладът ясно показва, че е време за действие на Конгреса.

"Сексуалните посегателства продължават да нарастват драматично, докато броят на съдебните дела срещу тях, намалява", каза тя. "Статуквото не работи."

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Нетаняху: Антисемитизмът в кампусите на САЩ наподобява Германия през 30-те години

САЩ въвеждат нови правила за храната в училище: Ето какво ограничават

При закъснял или отменен полет в САЩ: Връщат пари вместо ваучери

Масови протести срещу строгото съкращаване на бюджета за университетите в Аржентина (СНИМКА+ВИДЕО)

И Аризона обвини официално антуража на Тръмп в изборна измама

Търговски кораб се защити от ракета на хутите

Вашингтон с повече информация за изпратените в Украйна ракети ATACMS

Първа пратка оръжие от САЩ за Украйна: Какво получава Киев? (ВИДЕО)

Потвърдено: САЩ са предоставили на Украйна ракети ATACMS с голям обсег

Помощта на САЩ може да потегли към Украйна - Байдън сложи подпис

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com