Две години по-късно - канадската полиция още не е разрешила убийството на известни милиардери

5025
Две години по-късно - канадската полиция още не е разрешила убийството на известни милиардери
Снимка: Getty Images/Guliver

Полицията в Торонто обяви, че е приключило частното разследване на мистериозната смърт на милиардера Бари Шърман и съпругата му, информира Euronews, според БГНЕС.

Полицейското разследване остава действащо, като още не е ясно какво е причинило смъртта на двамата богаташи. Остава в сила и обявената от семейството на Шърман награда от 10 милиона долара за този, който даде информация, която да доведе до арест и присъда.

Потвърдено: Загадъчната смърт на канадски милиардер и жена му е убийство

След проведено двумесечно разследване, полицията в Торонто стигна до заключението, че смъртта на канадският фармацевт и милиардер Бари ...

Основателят на компанията за лекарства Apotex и съпругата му Хъни бяха намерени мъртви в имението им в Торонто на 15 декември 2017 година. Телата на двамата висели на колани от конструкцията, която заобикаля вътрешния им басейн. Телата били в полуседнало положение до басейна.

Полицията първоначално обяви, че смъртта на двамата е подозрителна и разследва евентуално убийство. Впоследствие полицаите казаха, че няма следи от проникване в имението и не издирват заподозрени.

Медии писаха, че полицейски източници им казват, че смъртта на милиардерите вероятно е била убийство, последвано от самоубийство. Тази версия не беше приета от четирите пълнолетни деца на двойката, които наеха собствен разследващ екип, за да намери причините за смъртта на родителите им.

Месец и половина по-късно полицията определи смъртта на Бари и Хъни като двойно убийство и каза, че продължава да разследва.

Ужасяващи разкрития за убийството на Дафне Галиция

Някои от детайлите около убийството на Дафне Галиция са ужасяващи. Приличат на история от филм за мафията. Уликите водят пряко към прем...

Чрез своя адвокат семейството на богаташите отправи редица критики към полицията в Торонто. Беше обявена телефонна линия, на която да се подават сигнали от граждани, както и голяма награда за достоверна информация. Сега телефонната линия е закрита и полицията в Торонто каза, че ако някой иска да подаде сигнал, трябва да се обърне към тях.

От адвокатската кантора, която обслужва семейството, обявиха, че частните детективи не са уволнени, а са приключили разследването си.

Шърман беше известен с многобройни съдебни искове и агресивни бизнес практики, които му позволиха да изгради Apotex. В книгата "Игри на рецепти", която е за фармацевтичния бизнес, той пише, макар да се счита, че е на шега, че има конкуренти, които биха го убили.

Бари и Хъни Шърман бяха едни от най-големите филантропи в Канада. Убийството им шокира елита в страната, както и еврейската общност. Приживе двойката направи редица дарения от милиони долари на болници, училища и благотворителни организации. На тяхно име са кръстени сгради, а пред 2015 година двамата бяха домакини на премиера Джъстин Трюдо по време на кампания за набиране на средства за благотворителност.

Шестима с обвинение заради убийството на Оливер Иванович

Специалната прокуратура на Косово повдигна днес пред специализирания състав на Основния съд в Прищина обвинение срещу шест човека, запо...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Който гласува помощ за Киев, да стане част от украинската армия: Идея на крайнодясна конгресменка

Сенатът на САЩ отхвърли републиканските искове за импийчмънт на вътрешния министър

Microsoft засече руски опити за влияние на предстоящите избори в САЩ

Пример за учебник по политическо лицемерие: Протежето на Тръмп в Конгреса се сети за Украйна (ВИДЕО)

След като споделил опасения за безопасността на самолетите: Инженер на Boeing бил тормозен и заплашван

"Time" нареди Юлия Навалная сред най-влиятелните личности за 2024 г.

САЩ няма да поднови петролния лиценз на Венецуела

УНИЦЕФ обяви колко деца са загинали в Ивицата Газа

"Той е мой приятел": Тръмп и Дуда се срещнаха в Ню Йорк

Републиканците представиха нов военен пакет за Украйна, но с куп условия в него

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com