Ердоган: Ядреното оръжие или да бъде забранено, или достъпно за всички

4167
Ердоган: Ядреното оръжие или да бъде забранено, или достъпно за всички
Снимка: Getty images/Guliver

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган, изказвайки се на 74-ата сесия на Общото събрание на ООН в Ню Йорк, нарече несправедливо ядреното оръжие да се използва като лост за натиск.

Той призова или този вид оръжие да бъде забранено, или да бъде направено достъпно за всички страни.

"Днес сме изправени пред проблемите на несправедливостта ... Тези, които имат ядрено оръжие, го използват като средство за натиск, заплашват тези, които не разполагат с такова. Трябва или да го забраним, или да го разрешим на всички", каза Ердоган.

Ердоган определи себе си и Путин за най-опитните политици в ООН

Президентът на Турция Реджеп Таийп Ердоган назова себе си и руския лидер Владимир Путин за най-опитните политици в Общото събрание на О...

Той също така призова за реформа на Съвета за сигурност на ООН. "Светът е повече от пет държави (постоянни членове на Съвета за сигурност). Отдавна е време да променим този манталитет", каза турският президент.

Мирният коридор на границата с Турция в Сирия ще даде възможност за преселване на 3 милиона сирийци от Турция, Европа и други страни, ако бъде разширен до линията Деир ез-Зор - Рака, заяви още Ердоган,цитиран от Anadolu Agency.

В Ню Йорк Ердоган каза, че "ефективното функциониране" на Конституционния комитет е "критично важно за политическото и териториалното единство на Сирия".

Турски и американски военни служители се съгласиха на 7 август да създадат зона за сигурност в Северна Сирия и да разработят коридор за мир, който да улесни движението на разселените сирийци, които искат да се върнат у дома, припомня агенцията.

Тръмп пред ООН: Бъдещето не принадлежи на глобалистите, а на патриотите

В речта си пред Общото събрание на ООН, държавният глава на САЩ Доналд Тръмп засегна значението на националния суверенитет, като призов...

Трябва да бъде решен проблема с терористичната групировка ПКК и нейния сирийски клон – Отрядите за народна самоотбрана, действаща под прикритие на Сирийските демократични сили в Северна Сирия, в името на безопасността и сигурността на региона, заяви турският президент.

Ердоган също така призова членовете на ООН да подкрепят усилията на Турция да гарантира сигурността в сирийската провинция Идлиб, за да се избегне масовата миграция и смъртта на цивилни, и добави, че международната общност „губи способността да намери трайни решения“ на предизвикателства като тероризъм, глад, мизерия и изменение на климата.

Турция е "най-щедрата страна" що се отнася до хуманитарна помощ. Тя е домакин на 5 милиона разселени хора, бягащи от конфликти, глад, преследване - повече от населението на 29 американски щата.

"През 2019 г. Турция спаси 32 000 нелегални мигранти от удавяне в морето, репатрира 58 000, без сирийците", добави Ердоган.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

И Аризона обвини официално антуража на Тръмп в изборна измама

Търговски кораб се защити от ракета на хутите

Вашингтон с повече информация за изпратените в Украйна ракети ATACMS

Първа пратка оръжие от САЩ за Украйна: Какво получава Киев? (ВИДЕО)

Потвърдено: САЩ са предоставили на Украйна ракети ATACMS с голям обсег

Помощта на САЩ може да потегли към Украйна - Байдън сложи подпис

47-годишна жена е първият евтанизиран човек в Перу

Закон в САЩ: Руски пари може да се харчат за Украйна, забрана за TikTok

Венецуела изгони хиляди от незаконна златна мина

Над 60 млрд. долара: Ново оръжие от САЩ за Украйна

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка